Zaterdagnamiddag rond 15.05u is in Bobbejaanland een dramatisch ongeval gebeurd.  Een 67-jarige bezoeker, V.D uit Antwerpen, is uit de attractie Aztek Express gevallen. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het  AZ Herentals.

Bij het instappen van de attractie viel de senoir tussen twee gondels, waardoor hij naar beneden viel. De buurt van de attractie werd meteen afgesloten en is sinds 16.30 uur opnieuw vrijgegeven. De attractie zelf blijft wel zaterdag en zondag gesloten.

"De Aztek Express is een rups zoals je die ook op kermissen ziet", zegt woordvoerster Peggy Verelst. "De wagentjes rijden over hoogtes en laagtes. Een man is bij het instappen tussen 2 gondels gevallen. De attractie stond op dat moment stil. Het zwaargewonde slachtoffer was met gezelschap op bezoek in het park. Het ongeval is niet aan de attractie te wijten.'

Het pretpark in Lichtaart houdt zaterdag een nocturne in het teken van Halloween die duurt tot 21u.

Zaterdagavond meldde het park via Twitter dat het vuurwerk niet zal doorgaan. "Uit respect voor alle betrokkenen van het spijtige voorval." (pb-bobbejaanland)

Foto Marnik Aerts VRT / Johan Temmerman ter plaatse / NNieuws.