U bent hier

Antwerps bisschop Johan Bonny benoemt Nathalie Milio tot woordvoerder

Kempen regio | Provincie Antwerpen
02.03.2021 - 09.51u
Door: Mark Jaspers

Nathalie Milio is vanaf 1 maart 2021 de nieuwe woordvoerder van Monseigneur Johan Bonny. In die functie volgt ze huidig interim-woordvoerder en vicaris-generaal Bruno Aerts én zijn voorganger Olivier Lins op.

De taak van diocesaan persverantwoordelijke zal ze combineren met die van manager interne en externe communicatie van het bisdom Antwerpen.

Nathalie Milio werd geboren in Antwerpen op 20 maart 1982. Na haar studies Romaanse Taal- en Letterkunde, Communicatiewetenschappen en Journalistiek aan de UA en Lessius Hogeschool (het huidige Thomas More) werkte ze 11,5 jaar als kabinetsadviseur voor Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx.

In die functie verwierf ze heel wat relevante ervaring en kan ze terugblikken op tal van mooie realisaties en communicatieprojecten.

Van de vele kandidaten die reageerden op de vacature die in oktober werd uitgeschreven, kwam zij als beste uit de selectie naar voren. Monseigneur Johan Bonny is bijzonder verheugd dat Nathalie Milio voortaan zijn diocesaan team komt versterken.

"Met Nathalie halen we een toegewijde collega aan boord die met veel enthousiasme haar schouders wil zetten onder de verdere uitbouw van de kerkgemeenschap in ons bisdom. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat zij de geschikte persoon is om als communicatieverantwoordelijke het bisdom Antwerpen voortaan nog beter op de kaart te zetten.

Tegelijk dank ik vicaris-generaal Bruno Aerts meest hartelijk voor de uitstekende wijze waarop hij het woordvoerderschap a.i. na het vertrek van Olivier Lins sinds januari 2020 opnam."

Nathalie Milio is op haar beurt erg opgetogen over haar nieuwe opdracht die ze met veel gedrevenheid aanvat: "Met veel plezier en in alle bescheidenheid engageer ik me voor deze toch wel bijzondere functie in de schaduw van de mooiste gotische kathedraal van de Lage Landen.

De uitdagingen zijn niet gering: net deze pandemie maakt nog maar eens duidelijk hoe christelijke waarden en zingeving troost kunnen bieden in deze moeilijke, erg beproevende tijden waarin we nog meer dan anders samen op weg moeten durven gaan, hoopvol verbonden blijven en zo handen en voeten geven aan ons geloof.

Met een goede, heldere communicatie hoop ik daaraan niet alleen mijn bescheiden steen toe bij te dragen, maar ook de stem van de Kerk luider te laten weerklinken in het maatschappelijk debat."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto