Het Antwerpse gerecht heeft opnieuw camerabeelden vrijgegeven van enkele aanslagen die vermoedelijk kaderen in het aanhoudende Antwerpse drugsgeweld. De beelden werden dinsdagavond verspreid via het VTM-programma "Faroek".

Wie informatie heeft over de verdachten op de beelden of de gebruikte voertuigen, wordt gevraagd de speurders te contacteren op het gratis nummer 0800 30 300 of via mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

De beelden zijn van feiten die tot een reeks van negen aanslagen horen die eind vorig jaar plaatsvonden. Het gaat onder meer om de schietpartijen in Deurne op 19 december.

Op de Herentalsebaan opende een man omstreeks 4.30 uur het vuur op de gevel van een huis. Ook van een soortgelijk incident diezelfde ochtend in de Van Steenlandstraat zijn er beelden. De dader stapte allicht uit een lichtgrijze Renault Clio met een opvallend donker voorwiel die even voordien tot twee keer toe het huis voorbijreed.

Die wagen was ook al aan de woning aan de Herentalsebaan te zien. Ook in de Dascottelei werd die ochtend nog een woning onder vuur genomen, maar daarvan zijn geen beelden beschikbaar.

Nog zes andere feiten worden aan de drie schietpartijen van 19 december gelinkt. Daarbij onder meer het beschieten van een woning aan de Oudebaan in Ekeren op 28 november, meer dan waarschijnlijk een verkeerd doelwit want minder dan een week later werd een bedrijf beschoten aan de Oudebaan in Wilrijk.

Van dat laatste feit zijn er eveneens beelden, van een man die eerst op de parking wandelt en dan het vuur opent met een machinegeweer. (Belga)