U bent hier

Antwerpse advocaten delen informatie via Herentalse Knowlex app

Herentals | Vlaanderen
14.09.2017 - 17.11u
Door: Herman Gezelle

Bij de start van het gerechtelijke jaar pakt de balie van Antwerpen uit met een bijzondere innovatie. Als eerste balie in Vlaanderen gaat ze aan de slag met Knowlex, een app van het Herentalse bedrijf KnopsPublishing waarmee advocaten hun kennis kunnen delen.

De Antwerpse balie was al langer op zoek naar een systeem om de juridische kennis die bij haar leden aanwezig is beschikbaar te stellen aan de andere leden. Met Knowlex wordt dat nu mogelijk.

De app laat advocaten toe om info over nieuwe wetgevingen, rechtspraak en rechtsleer op een eenvoudige manier op te slaan en te delen met confraters. Zo kunnen ze efficiënter werken. Ook modellen van bijvoorbeeld brieven en contracten kunnen in de kennisdatabank worden opgeslagen en gedeeld.

"Gedeelde kennis is dubbele kennis", zegt Jan Meerts, stafhouder van de Antwerpse balie. "Als Orde van Advocaten willen wij alle advocaten ondersteunen bij de opstap naar de digitale snelweg. Daar profiteren niet alleen de advocaten, maar vooral ook de cliënten van."

Knowlex werd ontwikkeld door KnopsPublishing uit Herentals, een gespecialiseerde uitgeverij voor de juridische beroepen die niet alleen de traditionele wetboeken en tijdschriften publiceert, maar ook sterk inzet op online kennisoverdracht.

Eerder lanceerde het bedrijf al Jubel.be, een blogsite van en voor juristen, en het videoplatform Advocatennet.be.

"Met de lancering van Knowlex willen we de nieuwe businessmodellen die in de advocatuur hun opgang maken een boost geven", zegt medezaakvoerder Sophie de Canniere. "Ook notarissen, fiscalisten en bedrijfsjuristen toonden al interesse in het systeem."

Knowlex heeft goede hoop dat de advocaten van de balie van Turnhout en Mechelen begin volgend jaar het voorbeeld van hun antwerpse confraters zullen volgen. (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto