In Wilrijk (Antwerpen) hebben de hulpdiensten de laatste vermiste vanonder het puin van de ingestorte huizen gehaald: het gaat om een vrouw van 87 jaar. Ze is overleden. De brandweer is de hele nacht blijven zoeken.

Na een zware ontploffing zijn in Wilrijk gisteren twee huizen en één klein appartementsgebouw volledig vernield. Ook drie andere huizen raakten zwaar beschadigd. Drie mensen werden gisteren nog levend van onder het puin gehaald, twee mannen en een vrouw.

De brandweer zocht sinds gisterenmiddag met man en macht naar vermisten onder het puin. Er werden ook speurhonden ingezet. Drie mensen werden gered, twee mannen - een van 76 en een van 57 jaar - en een vrouw van 47 jaar. Een van hen kon het ziekenhuis verlaten, de twee anderen raakten zwaargewond.

Eén persoon bleef echter vermist. Vannacht om 2.30 uur werd het laatste slachtoffer dan teruggevonden: een bejaarde vrouw van 87. "We hebben de hele nacht voorzichtig gezocht. De dame was al overleden toen we haar vonden", legt Kristof Geens van de Antwerpse brandweer uit.

De hulpdiensten zullen verder het puin van de twee ingestorte huizen en het kleine appartementsgebouw ruimen. Alle buurtbewoners konden gisteravond naar huis terugkeren, behalve die van de zwaarst getroffen gebouwen. De oorzaak van de ontploffing wordt de komende dagen onderzocht, alles wijst in de richting van een gaslek. (VRT NWS)