Na Hoogstraten en Antwerpen hebben nog verschillende andere Antwerpse grensgemeenten beslist om de grensovergangen met Nederland strikter te controleren.
De gemeenten van de politiezone Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel) hebben beslist om op verschillende wegen nadarhekken te plaatsen, maar het gaat nog niet overal om een volledige fysieke afsluiting. In Mol is de politie geen vragende partij voor een fysieke afsluiting.
Vooral in Essen ligt het sluiten van de grens gevoelig. "Wij zijn eigenlijk een schiereiland in Nederland, met wel 22 grensovergangen", zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V).
"Op de kleinere hebben we al nadarhekken geplaatst, op de vier grotere controleren we sinds dit weekend wie er langs wil. We bekijken vandaag nog of we ook daarvan nog e en of meerdere overgangen fysiek gaan afsluiten. Maar zo lang woon-werkverkeer mag, moet er nog veel verkeer door.
Wie naar de winkel wil aan de andere kant van de grens sturen we terug, maar veel verzorgend personeel woont bijvoorbeeld net over de grens en ook landbouwers moeten nog aan hun gronden geraken. Ik vrees dat er een spanningsveld gaat blijven zolang in Nederland andere regels gelden."
De gemeente Kalmthout plaatste nadarhekken over één helft van de weg op de Jos Tilborghsstraat. "We hebben daar ook een duidelijke ontradende boodschap aangebracht en een camera", zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V). "De politie voert er eveneens controles uit."
In Mol komen er volgens burgemeester Wim Caeyers (CD&V) voorlopig geen fysieke afsluitingen. "De politie is geen vragende partij", zegt Caeyers.
"We hebben twee grensovergangen en de politie controleert daar vaak, maar ze hebben de indruk dat de regels er steeds beter worden nageleefd. Aan de fietsovergangen plaatsen we borden." (Belga)
Op de Hooibeekhoeve in Geel werken onderzoekers nauw samen met melkvee-houders
Van een melkrobot en nieuwe koesensoren tot technieken om de ammoniakemissie terug te dringen. Op het provinciaal onderzoekscentrum Hooibeekhoeve in Geel zoeken wetenschappers en melkveehouders samen naar rendabele oplossingen voor een duurzame melkveehouderij in Vlaanderen.
Het parket in Gent vraagt om Kamerlid Dries Van Langenhove te verwijzen naar de correctionele rechtbank voor inbreuken op de racismewet en de wapenwet. Het heeft daarom aan het parlement gevraagd om zijn onschendbaarheid als parlementslid op te heffen.
Er liep een onderzoek naar Van Langenhove en enkele andere leden van de uiterst-rechtse groepering Schild & Vrienden, na onder meer mogelijk racistische berichten in besloten chatgroepen. (VRTNWS)
Het Britse Glastonbury Festival, een van de bekendste en grootste muziek-festivals ter wereld, gaat ook dit jaar niet door als gevolg van de coronacrisis.
De organisatie heeft het nieuws zopas bekendgemaakt: "Het is met grote spijt dat we moeten aankondigen dat Glastonbury dit jaar niet zal plaatsvinden."
De Europese leiders hebben tijdens een virtuele top beslist dat de grenzen tussen de Europese landen open moeten blijven, zodat de goede werking van de interne markt niet in gevaar komt. Niet-essentiële reizen worden wel heel sterk afgeraden.
"Beperkingen op niet-essentiële reizen moeten worden overwogen", zei de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel. De Europese Commissie zal met een voorstel voor donkerrode zones komen, dat zijn zones in de Europese Unie waar het virus op zeer hoog niveau circuleert. (VRTNWS)
Bar d'Office (coworkinglocaties), Brensj (mobiele eco-units) en Housepooling (thuiswerken met collega's) introduceren geïntegreerde oplossing voor plaatsonafhankelijk werken.
Veel zaakvoerders en HR-managers stomen hun bedrijf klaar voor het post-coronatijdperk. Hoog op de agenda: efficiënte werkplekoplossingen voor hun medewerkers. Dankzij Hybride Werken bepalen ze zelf hoe ze thuiswerk, coworking en het 'traditionele' kantoorwerk optimaal kunnen combineren.
Belfius, Cipal Schaubroeck en Nuhma kondigden vandaag de oprichting aan van Fairville, een nieuw bedrijf dat steden en gemeenten digitale oplossingen aanbiedt met focus op lokale economie, duurzaamheid en mobiliteit.
In het postverdeelcentrum van Heist-op-den-Berg hebben vanmorgen opnieuw zo'n 35 postbodes het werk neergelegd. Ze protesteren tegen de nieuwe dienstregeling die woensdag werd voorgesteld.
Volgens de vakbonden kunnen de nieuwe routes niet binnen de voorziene werktijd van 7,5 uur afgewerkt worden.
Door de staking is een groot deel van de post in alle deelgemeenten van Heist-op-den-Berg en Herselt verstoord. Ook gisteren legden een deel van de postbodes al het werk neer.
Het heeft vrijdagmorgen gebrand op een werf aan de voetgangerstunnel vlak bij het station in Lier. De tunnel werd een tijdlang afgesloten.
Nog voor de ochtendspits echt op gang kwam, was de brand geblust en konden de voetgangers weer door de tunnel.
Een stadsmunt om lokaal kopen te stimuleren en het winkelbeleid op af te stemmen, een data-dashboard om koopstromen in beeld te brengen, het gebruiken van data om winkels en bedrijven de beste locatie aan te geven, ...
Het zijn maar enkele van de 8 projecten die steun krijgen van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits. Minister Crevits wil steden en gemeenten zo de mogelijkheid bieden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken met hulp van technologie en digitalisering.
Organisaties die veranderingen doormaken, vertrouwen op ervaren interim managers.
'Covid-19 heeft een impact gehad op het aantal interim managementopdrachten in 2020, vooral in de luchtvaartsector, de reissector, de evenementensector en de detailhandel. Sommige opdrachten werden in tijd ingekort of gepauzeerd.