U bent hier

Antwerpse jeugdploegen vragen stopzetting voetbalcompetitie: 'Het regent afgelastingen. Ouders haken af'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
23.10.2020 - 08.58u
Door: Mark Jaspers

Steeds meer jeugdwedstrijden in het Antwerpse voetbal worden afgelast. "Vorige week ging één op de zeven matchen niet door. Dit weekend zal dat aantal nog oplopen.

Ouders zien het niet meer zitten met corona", zegt Bart Timmermans, voorzitter van het Provinciaal Comité Antwerpen van Voetbal Vlaanderen. Hij vraagt de stopzetting van de jeugdreeksen.

In het Antwerpse jeugdvoetbal regent het afgelastingen. "Vorig weekend ging 14 procent van de jeugdwedstrijden in de Antwerpse reeksen niet door. Ruim 100 matchen", zegt Bart Timmermans, de voorzitter van het Provinciaal Comité Antwerpen van Voetbal Vlaanderen.

"Ik voorspel dat het aantal afzeggingen dit weekend nog zal stijgen. Veel ploegen haken af omdat ouders het niet meer zien zitten. Ze brengen zichzelf en hun kinderen liever niet meer met andere mensen in contact.

Bovendien zijn de kantines gesloten. Douchen op de clubs mag ook al niet meer. Dit weekend is er bijvoorbeeld regen voorspeld. Het is niet echt motiverend als je dan nog eens een half uur moet rijden voor je kinderen kunnen douchen."

"Leg de jeugdcompetitie stil"

Timmermans hoopt dat de voetbalbond snel ingrijpt en duidelijkheid schept. "Een algemene stopzetting van de jeugdcompetities zou een goede zaak zijn. Het is op deze manier echt niet meer werkbaar.

Bovendien moeten clubs scheidsrechters en trainers wél blijven betalen maar zijn er geen inkomsten omdat de kantines gesloten zijn.

Er is nu dit signaal vanuit de clubs, aan de andere kant heb je Minister van Sport Ben Weyts die liet verstaan dat hij de jeugdwedstrijden zo lang mogelijk wil laten doorgaan", aldus Timmermans.

"Ik heb de indruk dat Voetbal Vlaanderen een beetje tussen die twee meningen gewrongen zit." (sv)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto