U bent hier

Antwerpse landbouwbedrijven gooien staldeuren open op 11 mei tijdens Land InZicht

Geel | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
08.04.2019 - 17.57u
Door: Mark Jaspers

Dertien landbouwbedrijven en plattelandsinitiatieven voor Land InZicht!

De koeien van de Hooibeekhoeve in Geel leveren meer dan melk. Ook kennis, want het onderzoek dat hier gebeurt, helpt melkveehouders in heel het land. De Hooibeekhoeve is één van de dertien landbouwbedrijven en plattelandsinitiatieven in heel Vlaanderen die deelnemen aan de campagne Land InZicht!

Op zaterdag 11 mei nodigen ze iedereen uit hoe Europa en Vlaanderen met het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO) investeren in ons platteland. Ook in jouw buurt.

Elke dag spant de landbouwsector in Vlaanderen zich in om de lat telkens weer hoger te leggen: om meer duurzaam en ecologisch te produceren, efficiënter met energie om te gaan, minder CO2 uit te stoten en zich aan te passen aan het veranderende klimaat.

Maar ook om het platteland een boost te geven en ons landschap te koesteren. En om bij te leren en te innoveren. Als gezonde en economisch weerbare landbouwbedrijven waarin jonge boeren brood zien. Voor dit alles krijgen de landbouwers op het platteland steun vanuit Europa en Vlaanderen. Ook organisaties en bedrijven op het platteland krijgen steun om het sociaal weefsel te versterken, kwetsbare groepen een kans te geven of stukjes grond te herbebossen.

De campagne Land InZicht! van het Vlaams Ruraal Netwerk zet deze initiatieven in de kijker. Tijdens de open dag op zaterdag 11 mei 2019 kunnen jong en oud kennismaken met de vaak verrassende initiatieven in de land- en tuinbouw.

In elke Vlaamse provincie leiden land- en tuinbouwers en projectpromotoren je rond op hun bedrijf of langs hun project. Zo tonen ze hoe ze de steun van het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO) in de praktijk toepassen.

Wie doet mee? "De slimme koeien van de Kempen"

De koeien van de Hooibeekhoeve in Geel leveren niet alleen melk maar ook kennis. Het onderzoek dat hier gebeurt helpt melkveehouders in heel het land om hun bedrijf duurzaam en efficiënt te leiden. Maureen Van Ginhoven toont je de investeringen in haar moderne pluimveehouderij in Ravels.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto