Op 20 juli zal het exact 50 jaar geleden zijn dat Apollo 11 op de maan landde, een ideaal moment om de vlucht van Armstrong, Aldrin en Collins te herbeleven. Er is de indrukwekkende lancering van de machtige Saturnus V waarna een driedaagse reis naar de maan volgde.

Toen de capsule in een baan om onze naaste buur kwam, maakte de maanlander zich los. We volgen van minuut tot minuut de spannende afdaling naar het oppervlak. Waarom waren er plots computeralarmen? Waarom landde de twee astronauten niet op de voorziene plaats?

Uiteraard bekijken we ook wat er allemaal volgde na de eerste stap op de maan zoals het planten van de vlag maar ook het verzamelen van allerlei bodemmonsters.

Het event gaat door op zaterdag 20 juli tussen 14 en 18 uur in de Lakenhal (Grote Markt, Herentals). Inkom is 10 euro (leden van ASH Polaris en de Vereniging Voor Sterrenkunde betalen slechts 5 euro). Inschrijven is verplicht en kan via http://www.ashpolaris.vvs.be

Link website A.S.H.-Polaris http://www.vvs.be/afdelingen/ash-polaris-herentals/vijftig-jaar-geleden-de-eerste-maanlanding-apollo-11-event

Meer informatie over de Herentalse Sterrenkundigen vindt u op http://www.ashpolaris.vvs.be