De app voor betalend parkeren die in juni 2014 gelanceerd werd, wint steeds meer aan populariteit. Terwijl we in 2015 nog 12.560 transacties noteerden, steeg dit aantal in 2016 al naar 18.592 transacties. We spreken hier over een stijging van ongeveer 48 procent in één jaar tijd. Een bewijs dat heel wat mensen de voordelen van de app ontdekt hebben.

Mol nam begin juni 2014 een app voor betalend parkeren in gebruik. De app maakt het voor automobilisten mogelijk om alleen te betalen voor de effectief geparkeerde tijd. Zo moet je je parkeertijd niet vooraf inschatten en heb je geen kleingeld meer nodig aan de parkeerautomaat.

Waarom parkeren via app ?

Start en stop jouw parkeeractie eenvoudig via app.Betaal per minuut en enkel voor de werkelijk geparkeerde tijd.Betaal maandelijks achteraf via domiciliëring of kredietkaart.Altijd en overal inzicht in jouw parkeeracties en –kosten.Nooit meer gedoe met kleingeld of bankpasjes.Voorkom parkeerretributies.Geen verplicht abonnement.

Hoe gebruiken ?

Parkeer eenvoudig op basis van jouw gps-locatie via de Parkmobile parkeerapp. Download de gratis app voor iOS, Android of Windows Phone.

Parkeer

Parkeer je auto in één van de bij Parkmobile aangesloten steden. De eerste keer moet je eenmalig inloggen. Alle volgende keren log je automatisch in op de app.Start: Bevestig de voorgestelde parkeerzone op basis van je gps-locatie en kies 'start' om jouw parkeeractie te starten. Andere opties zijn het kiezen via handmatige invoer of het selecteren van een favoriete zone.Stop: Bij terugkomst druk je op 'stop' in de app. De parkeeractie wordt vervolgens onder 'parkeerhistorie' geplaatst, waar je de totale kosten kan zien en eventueel een notitie kan toevoegen.

Waar nog parkeren via je app ?

Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Parkmobile. Zij zijn in Europa de marktleider voor mobiel parkeren. Het aantal aangesloten steden groeit bijzonder snel waardoor je met één app op al deze plaatsen gemakkelijk kunt betalend parkeren. Ontdek via deze link waar het overal al kan: http://www.parkmobile.be/waar. Uiteraard blijft ook het betalen met geldmuntjes nog steeds mogelijk.

Meer info: www.parkmobile.be