Woensdagnamiddag rond 13.30u is brand ontstaan in een appartement op de 2e verdieping in de Hikstraat 32.  Brandweer Kempen post Herentals was snel ter plaatse.

Een branddeskundige van het parket is opgeroepen omdat er een vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken.  De huurder zou net voor de brand snel het pand verlaten hebben. 

Er is brandschade aan een zithoek en veel rookontwikkeling. De bewoners van de flat op de 3e verdieping, Roemenen, moesten hun woning verlaten.  De woning is onbewoonbaar verklaard. Ook de aanpalende panden liepen water- en rookschade op.

Update : Politie Neteland heeft de 37-jarige brandstichter opgepakt voor ondervraging. De man (G.G.) zit in de cel en wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De man werd eerder al voor gelijkaardige feiten voor brandstichting in een appartement in Lille veroordeeld tot één jaar cel. 

Buren vreesden al dat G.G. te maken had met de brand in zijn flat. "Er zijn al veel langer problemen met deze dronkaard", weet André Peeters, die in het andere appartement op de 2e verdieping woont. "Hij heeft een drankprobleem en dat zorgt voor overlast. Vanmorgen is onze huisbazin nog langs geweest. G. mocht hier niet langer blijven en moest zijn appartement verlaten."

Er vielen geen gewonden. Het gebouw telt 7 appartementen.