Wendy van Ferm Thuiszorg bijt de spits af in Geel

Ferm lanceert de Appelbabbel, een eenvoudig ritueel dat mentaal opkikkert en werkt tegen stress en eenzaamheid. Hoognodig want de dagelijkse ratrace en corona stellen ons gemoed hevig op de proef.

Ook in thuiszorgsituaties zijn Appelbabbels heel erg welkom. Het echtpaar Helsen uit Geel beet de spits af, samen met verzorgende Wendy.

Door corona voelen maar liefst 73% van de mensen zich eenzamer dan ooit, en zeker mensen in een zorgsituatie.

De Appelbabbel komt tegemoet aan een levensbelangrijke behoefte: oprechte aandacht krijgen van iemand anders. Ook Ferm Thuiszorg wil graag werk maken van een Appelbabbelpauze.

An Laureyn, regiomanager van Ferm Thuiszorg: "Dit eenvoudige ritueel is de perfecte aanleiding voor een warme babbel tussen zorgbehoevende cliënten en hun thuisverzorgende.

Zo samen even de tijd mogen nemen voor elkaar, terwijl men een appeltje schilt en deelt. Het is zo een eenvoudig gebaar en nog gezond ook, met lekker fruit dat iedereen makkelijk kan vinden in de buurt. Daarom promoten we de Appelbabbel bij al onze thuisverzorgenden."

Verzorgende Wendy ging als allereerste aan de slag met een Appelbabbel bij een van haar cliënten, het echtpaar Helsen uit Geel-Larum. Wendy: "Het doet zo'n deugd om er eens echt bij te gaan zitten voor een goeie babbel.

Echt aandacht geven aan deze mensen, naast mijn vele andere taken. Zij hebben er deugd van, maar ik ook! Omdat ik meteen zie en voel wat het met hen doet. Want door corona missen onze cliënten vaak sociaal contact."

Voor Wendy mag iedereen gerust wat meer tijd maken voor een Appelbabbel.

In putje winter kan dat ook met het delen van zelfgemaakt appelgebak. Ferm nodigt iedereen uit om op 6 februari een appelgebak te maken en te delen met een eenzame buur, vriend, kennis of verwant.

Als smakelijke start voor een hartige Appelbabbel, en het kan volledig coronaproof. Verzorgende Wendy bakte alvast een appelcake voor haar cliënten: "Dan kunnen ze zelf een stukje appelgebak delen met iemand in de buurt en zo – van op afstand natuurlijk - nog eens een praatje slaan".

Ferm hoopt dat 6 februari uitgroeit tot de vastte nationale Appelbabbelbak. Meer info op appelbabbel.be

Bij Ferm Thuiszorg zijn 1.600 medewerkers actief in bijna 13.000 Vlaamse gezinnen met zorgnoden. Zij helpen er met poetsen, koken, boodschappen doen, persoonlijke verzorging, een luisterend oor e.a. .

Samen goed voor jaarlijks ruim 1.3 miljoen uren zorg. Ferm Thuiszorg organiseert, i.s.m. VDAB, jaarlijks 4 opleidingen tot verzorgende/zorgkundige in 3 opleidingscentra te Wijgmaal, Geel en Bilzen.