Op dinsdag 21 mei opent Aquafin de poorten van de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Herentals. Buurtbewoners kunnen dan een kijkje komen nemen en krijgen een rondleiding op de RWZI, waarin hen uitgelegd wordt hoe het zuiveringsproces precies verloopt.

Het Vlaams waterzuiveringsbedrijf Aquafin startte in het voorjaar van 2016 met de renovatie van een rioolwaterzuiveringsinstallatie Herentals, een investering van drie en een half miljoen euro. In de zomer van 2018 werden de werken beëindigd.

De renovatie van de RWZI was nodig om het afvalwater van inwoners uit Herentals te kunnen zuiveren. Via deze installatie kan het vuile water van zo'n 22 000 inwoners worden gezuiverd alvorens het in de Kleine Nete geloosd wordt. Deze waterzuivering komt de waterkwaliteit van deze waterloop dus zeker ten goede.

Wie benieuwd is hoe het waterzuiveringsproces op deze nieuwe installatie verloopt, kan op dinsdag 21 mei een kijkje komen nemen aan de Lenteheide 6, Er zijn rondleidingen voorzien om 17.00 uur, 17.30 uur, 18.00 uur, 18.30 uur, 19.00 uur en 19.30 uur. Elke bezoeker krijgt na de rondleiding een drankje aangeboden.

Inschrijven kan via contact@aquafin.be of 03 450 45 45. Vergeet niet te vermelden welk tijdstip jouw voorkeur heeft en met hoeveel personen je komt.