U bent hier

Arbeider (52) uit Grobbendonk komt om onder vallende vorklift bij bouwwerken imec

Grobbendonk | Vlaanderen
05.11.2018 - 18.04u
Door: Herman Gezelle

Tijdens voorbereidende werken bij het onderzoekscentrum imec in Heverlee, is de 52-jarige arbeider Guido Vissers om het leven gekomen. Om een nog onduidelijke reden is een vorklift op het slachtoffer gevallen. Alle hulp kwam te laat. Het slachtoffer is een man uit Grobbendonk. Hij laat 2 kinderen na.

'Het ongeluk gebeurde vandaag rond de middag tijdens het transport van een heftruck in de cleanroom', zegt Hanne Degans, woordvoerster van imec. 'Tot onze grote spijt heeft een van de medewerkers van het bedrijf ASK Romein, die de werken uitvoerde, zijn leven verloren.

Het ongeluk gebeurde toen de heftruck tijdens transport in de cleanroom van een platform viel. Het ongeval wordt nu onderzocht door de autoriteiten waaraan imec zijn volledige medewerking verleent. Collega's werden opgevangen door slachtofferhulp.

We moeten bevestigen dat een werknemer van een externe firma overleden is bij een ongeval tijdens werken aan onze 'clean room'. Dit is voor ons een zware klap. Onze aandacht gaat nu uit naar zijn collega's, familie en vrienden. Verder wachten we het onderzoek af.' (pb)

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto