ArcelorMittal gaat op zoek naar "hackers" die 36 uur de tijd krijgen om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Het bedrijf nodigt 70 deelnemers uit om tijdens de tweede hackathon op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

De beste ideeën die de veiligheid op de werkvloer kunnen verbeteren, krijgen een geldprijs.Het is de tweede hackathon die ArcelorMittal organiseert. Vorig jaar zochten de deelnemers naar manieren om de kwaliteitscontrole op staalplaten te verbeteren. Dit jaar staat het evenement in het teken van veiligheid. ArcelorMittal stelt in België zowat 5.000 mensen tewerk in Gent, Luik, Genk en Geel.

In de Gentse afdeling viel eind vorig jaar nog een dode en twee zwaargewonden bij een explosie in de staalfabriek. Later kwam ook een vrachtwagenchauffeur bij een ander incident.

Met nieuwe maatregelen wil ArcelorMittal de lat hoger leggen. "Hierbij kan gebruik gemaakt worden van zeer uitdagende en moderne technologieën zoals chatbots, artificiële intelligentie en methoden om op een gestructureerde manier met natuurlijke spraak en tekst om te gaan.

De staalreus wil zo de basis leggen voor de "digitale veiligheidsassistent van de toekomst". Zowat 70 studenten en ondernemende jongeren kunnen deelnemen aan de hackathon, waarvoor het bedrijf samenwerkt met de universiteiten van Mons, Leuven en Brussel. (Belga)