U bent hier

Archeologische opgravingen Mercuriussite Grobbendonk te kijk tijdens Open Monumentendag

Grobbendonk
09.09.2019 - 09.31u
Door: Mark Jaspers

Tijdens Open Monumentendag zakten heel wat nieuwsgierigen zondag af naar de Mercuriussite aan de Nijverheidsstraat/F. Primsstraat in Grobbendonk. Naar aanleiding van een nieuwe invulling voor de Mercuriussite gaan archeologen van All-Archeo bvba tot 31 oktober op zoek naar het volgende puzzelstuk in de zoektocht naar de geschiedenis van Grobbendonk.

Wekelijks kan je in Grobbendonk op donderdag terecht voor een informatieve rondleiding over de reeds ontdekte geschiedkundige rijkdom die er op de Mercuriussite te vinden is.

ijdens de werkdagen gaan de verschillende archeologen op het terrein aan de slag met schop en truweel op zoek naar overblijfselen uit het verleden.

Romeinen in Grobbendonk ? Ja dus, al meer dan een eeuw ontdekken archeologen in Grobbendonk de ene na de andere vondst uit de Romeinse tijd.

Grobbendonk was in de Romeinse periode een baandorp met een zeer belangrijke religieuze functie. Langs de wegen stonden maar liefst drie tempels, een badhuis en heel wat huizen.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto