U bent hier

Arco-gedupeerden richten hun pijlen op CD&V

Vlaanderen
11.01.2014 - 16.29u
Door: Herman Gezelle
Zowat 200 gedupeerde Arco-coöperanten hebben actiegevoerd aan de woning van CD&V-voorzitter Wouter Beke. Ze willen CD&V onder druk zetten omdat die banden heeft met het ACW.

De Arco-aandeelhouders zijn boos omdat ze hun geld niet terugkrijgen. Toen Arco, de financiële poot van de christelijke arbeidersbeweging ACW, grotendeels in vereffening ging door het waardeverlies van het belang in Dexia, gaf de Belgische overheid en waarborg aan de zowat 785.000 coöperanten die via Arcofin, Arcopar en Arcoplus een belang hadden opgebouwd in Dexia.

Maar Europa uitte bezwaren tegen die waarborg en ook in eigen land begon er een juridisch getouwtrek. Ontevreden aandeelhouders van Dexia, die niet van de waarborg konden genieten, trokken naar de rechter. Daardoor zit de zaak voorlopig vast en krijgen de Arco-coöperanten hun centen nog niet terugbetaald.

En dat zint de Arco-coöperanten niet. 200 onder hen, vooral oudere mensen, trokken daarom naar de privéwoning van CD&V-voorzitter Beke. Ze richten hun pijlen nu op CD&V, omdat die banden heeft met het ACW. Volgens hen is hen nooit duidelijk gemaakt dat het ACW hen aandelen heeft verkocht, met de daarbij horende risico's. Ze willen in de aanloop naar de verkiezingen de partij onder druk zetten en roepen ook om om niet voor CD&V te stemmen.

"Ik ben altijd ACV-militant geweest, maar nu ik zie hoe onrechtvaardig we behandeld worden, raakt dat diep in ons hart", zegt een van de actievoerders. "Wij willen ons geld terug, meer vragen we niet", klinkt het bij een andere betoger. In een nieuwjaarsbrief gericht aan Beke hopen de actievoerders "dat u, uw kinderen en andere familieleden ook niet het slachtoffer werden van deze betreurenswaardige zaak." De betogers waren van plan om een brief met hun bekommernissen af te geven aan Beke, maar die was niet thuis. (vrt)

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto