U bent hier

Arco-gedupeerden richten hun pijlen op CD&V

Vlaanderen
11.01.2014 - 16.29u
Door: Herman Gezelle
Zowat 200 gedupeerde Arco-coöperanten hebben actiegevoerd aan de woning van CD&V-voorzitter Wouter Beke. Ze willen CD&V onder druk zetten omdat die banden heeft met het ACW.

De Arco-aandeelhouders zijn boos omdat ze hun geld niet terugkrijgen. Toen Arco, de financiële poot van de christelijke arbeidersbeweging ACW, grotendeels in vereffening ging door het waardeverlies van het belang in Dexia, gaf de Belgische overheid en waarborg aan de zowat 785.000 coöperanten die via Arcofin, Arcopar en Arcoplus een belang hadden opgebouwd in Dexia.

Maar Europa uitte bezwaren tegen die waarborg en ook in eigen land begon er een juridisch getouwtrek. Ontevreden aandeelhouders van Dexia, die niet van de waarborg konden genieten, trokken naar de rechter. Daardoor zit de zaak voorlopig vast en krijgen de Arco-coöperanten hun centen nog niet terugbetaald.

En dat zint de Arco-coöperanten niet. 200 onder hen, vooral oudere mensen, trokken daarom naar de privéwoning van CD&V-voorzitter Beke. Ze richten hun pijlen nu op CD&V, omdat die banden heeft met het ACW. Volgens hen is hen nooit duidelijk gemaakt dat het ACW hen aandelen heeft verkocht, met de daarbij horende risico's. Ze willen in de aanloop naar de verkiezingen de partij onder druk zetten en roepen ook om om niet voor CD&V te stemmen.

"Ik ben altijd ACV-militant geweest, maar nu ik zie hoe onrechtvaardig we behandeld worden, raakt dat diep in ons hart", zegt een van de actievoerders. "Wij willen ons geld terug, meer vragen we niet", klinkt het bij een andere betoger. In een nieuwjaarsbrief gericht aan Beke hopen de actievoerders "dat u, uw kinderen en andere familieleden ook niet het slachtoffer werden van deze betreurenswaardige zaak." De betogers waren van plan om een brief met hun bekommernissen af te geven aan Beke, maar die was niet thuis. (vrt)

imageMeer nieuws

Een 2 weken durende kunsthappening in Tarmac – Meerhout

Een 2 weken durende kunsthappening in Tarmac – Meerhout
Kempen regio | Laakdal regio 01.07.2020 - 11.09u

Vrijdagmarkt vanaf 3 juli op nieuwe locatie

Vrijdagmarkt vanaf 3 juli op nieuwe locatie
Herentals 01.07.2020 - 09.22u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 01.07.2020 - 09.05u

Voka : 'Stem op jouw favoriet | Wie wint de Prijs Ondernemen 2020 ?'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 01.07.2020 - 08.42u

'Gezond gevulde voedselpakketten'

'Gezond gevulde voedselpakketten'
Kasterlee 01.07.2020 - 08.36u

Graydon : 'Einde moratorium faillissementen, toename pas na de zomer verwacht'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 01.07.2020 - 07.30u

Bobbejaanland heeft beste rollercoaster in Vlaanderen: de Fury

Bobbejaanland heeft beste rollercoaster in Vlaanderen: de Fury
Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen 30.06.2020 - 16.32u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto