U bent hier

Arco-gedupeerden richten hun pijlen op CD&V

Vlaanderen
11.01.2014 - 16.29u
Door: Herman Gezelle
Zowat 200 gedupeerde Arco-coöperanten hebben actiegevoerd aan de woning van CD&V-voorzitter Wouter Beke. Ze willen CD&V onder druk zetten omdat die banden heeft met het ACW.

De Arco-aandeelhouders zijn boos omdat ze hun geld niet terugkrijgen. Toen Arco, de financiële poot van de christelijke arbeidersbeweging ACW, grotendeels in vereffening ging door het waardeverlies van het belang in Dexia, gaf de Belgische overheid en waarborg aan de zowat 785.000 coöperanten die via Arcofin, Arcopar en Arcoplus een belang hadden opgebouwd in Dexia.

Maar Europa uitte bezwaren tegen die waarborg en ook in eigen land begon er een juridisch getouwtrek. Ontevreden aandeelhouders van Dexia, die niet van de waarborg konden genieten, trokken naar de rechter. Daardoor zit de zaak voorlopig vast en krijgen de Arco-coöperanten hun centen nog niet terugbetaald.

En dat zint de Arco-coöperanten niet. 200 onder hen, vooral oudere mensen, trokken daarom naar de privéwoning van CD&V-voorzitter Beke. Ze richten hun pijlen nu op CD&V, omdat die banden heeft met het ACW. Volgens hen is hen nooit duidelijk gemaakt dat het ACW hen aandelen heeft verkocht, met de daarbij horende risico's. Ze willen in de aanloop naar de verkiezingen de partij onder druk zetten en roepen ook om om niet voor CD&V te stemmen.

"Ik ben altijd ACV-militant geweest, maar nu ik zie hoe onrechtvaardig we behandeld worden, raakt dat diep in ons hart", zegt een van de actievoerders. "Wij willen ons geld terug, meer vragen we niet", klinkt het bij een andere betoger. In een nieuwjaarsbrief gericht aan Beke hopen de actievoerders "dat u, uw kinderen en andere familieleden ook niet het slachtoffer werden van deze betreurenswaardige zaak." De betogers waren van plan om een brief met hun bekommernissen af te geven aan Beke, maar die was niet thuis. (vrt)

imageMeer nieuws

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen
Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.01.2020 - 10.50u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 26.01.2020 - 18.01u

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.01.2020 - 07.28u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 26.01.2020 - 00.03u

VOC Neteland zoekt opvanggezinnen voor tamme konijnen

Herenthout | Kempen regio 25.01.2020 - 19.08u

Wout van Aert op het podium in Kasteelcross

Lille | Vlaanderen 25.01.2020 - 16.45u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto