De Zeeuwse mosselen hebben dit jaar een wat kleinere schelp, maar zijn goedgevuld. Kwekers en handelaren zijn dan ook enthousiast over de kwaliteit. Vandaag begon in Yerseke officieel het mosselseizoen.  Bij ARIJS kan je ze in het afhaalcenter op de Atealaan 21 Herentals verkrijgen of 24/24u langs de mosselautomaat.  Een culinaire ontdekking. 

Veiling
Gemiddeld passeren er jaarlijks circa 50 miljoen kilo mosselen de veiling in Yerseke. En soms zelfs nog meer. Zoals twee jaar geleden, toen was de oogst 65 miljoen kilo.

De start van het mosselseizoen vond vandaag  plaats in Yerseke. Een boot vaarde uit naar een mosselperceel. Daar werd een kleine oogst mosselen gehaald en die werd vervolgens heerlijk bereid.

Mosselfeesten Arijs service

Walter Arijs : 'Doorheen de jaren is Arijs dé referentie geworden in Antwerpen, Brabant en Limburg voor het aanleveren van al uw mosselfestijnen en mosselfeestjes.
Natuurlijk bepaalt de kwaliteit van de aangeboden mosselen voor het grootste deel het welslagen van dergelijke evenementen. Het dagelijks opvolgen van de mosselveilingen alsook het uitvoeren van kooktesten, zijn dan ook onze troef om steeds de beste mosselen aan te kunnen bieden.

Naast de mosselen kan u op het Afhaalcenter ook terecht voor aankoop van bv. mosselgroentjes, mosselsaus, mosselkruiden, verfrissingsdoekjes, geraffineerd rundvet, verse frieten, mosselwijn, placemats en ander promo materiaal,… Natuurlijk hebben wij voor u ook  de benodigde mosselvuren en mosselpotjes in bruikleen beschikbaar. Indien gewenst kan u zelfs bij ons terecht voor verhuur van koelwagen en friteuses.

Als u de mosselen zelf komt afhalen, kunnen we u een perfect uitgerust lokaal ter beschikking stellen alwaar u de mosselen in een mum van tijd machinaal kan reinigen (trommelen). Als extra service bieden wij u de mogelijkheid aan om in noodgevallen na sluitingstijd nog extra mosselen, mosselsaus en frieten af te halen in het ‘mosselhuisje’, een koelcel met cijferslot.

Voor verdere inlichtingen of reservaties kan u steeds terecht op het Afhaalcenter tijdens de kantooruren of kan u ons bereiken op het nummer 014/22.90.38 - mail afhaalcenter@arijs.be'