De Nieuwe Hollandse Maatjes borrelen dit jaar over van topkwaliteit. Sinds woensdag was het gezellig aanschuiven bij Arijs aan de Atealaan Herentals. Het zijn jaarlijkse hoogdagen voor de massa liefhebbers van heerlijke Hollandse Maatjes.  Ook voor jou.

CEO Walter Arijs : 'Onze handgekuiste Maatjes presenteren een vetgehalte van +35%, boterzacht met een sublieme smaak. Er is veel plankton in de buik van de haring aanwezig, wat duidt op veel voedsel in de Noorse zeeën. Meteen na de vangst worden maatjes op -40° C op het schip ingevroren.
Ze worden hier bij ons met de hand gekuist. Zo blijft de typische smaak behouden. Eigenlijk is de Hollandse Nieuwe een stuk folklore geworden. De Noorse vangsten leveren de betere kwaliteit.

In ons Afhaalcenter Seafood, Atealaan 21, Herentals worden ze ter plaatse gekuist. Arijs doet tot eind juni een speciale actie : 4 kopen, 5e gratis.

Met een glaasje witte wijn of champagne heb je een verrassend lekker én gezond gerecht klaar voor je gasten,' besluit Arijs.  Voor extra Arijs-info kijk hier - tel.: 014-229038.

Arijs presenteert nu ook een frisse Spaanse Citrus Gin SIRI DE BO BO die perfect de Maatjes begeleidt. Een exclusief culinair hoogstandje.

Beschermde EU-benaming
Vorig jaar nog werden de benamingen 'Hollandse Nieuwe', 'Hollandse Maatjesharing' en voor de Duitse markt 'Holländischer Matjes' beschermd onder de Europese erkenning als 'Garandeerde Traditionele Specialiteit' (GTS).

De Zeeuwse bodemmosselen verwacht in primeur vanaf 30 juni

'Eind van de maand op 30 juni verwachten we de nieuwe Zeeuwse bodemmosselen', weet Arijs. 'Tot dan kan je de echte Zeeuwse hangcultuur mosselen in de winkel en in de automaat ontdekken.'

Je kan nu ook met Bancontact aan onze mosselautomaat betalen. Vanaf volgende week hangen we nog een beschermde tent voor de automaat, kwestie van de zomerse zon te weren voor onze klanten.'

Op de foto's : vakkundig handgekuiste Maatjes bij Arijs - Walter Arijs doet de degustatie op Hollandse traditionele wijze -  NNieuws.