De opening van het mosselseizoen is een week uitgesteld, maar Walter Arijs startte zaterdagvoormiddag met de verkoop van de eerste bodemmosselen van het seizoen. Ze zijn heerlijk.

Zaterdagvoormiddag was het al aanschuiven bij het Seafood Afhaalcenter op de Atealaan.

Vrijdagnacht zijn 6 ton mosselen uit Yerseke op de Atealaan in Herentals gearriveerd.  Zaterdagnacht komen er nog eens 8 ton bij.

Zaakvoerder Walter Arijs : 'We presenteren van de veiling van o.a. Goudmerk met 32% vis, dat is een erg hoog gehalte. Je vindt zo'n 40 stuks in één kg.

Graag geef ik enkele kooktips : 2 x opschudden is ideaal.  Je gebruikt enkel verse groenten zonder wortelen, afwerken met wat peterselie en een weinig peper.  Mosselen Natuur is de beste bereidingswijze : je proeft de heerlijke typische bodemmosselsmaak'.

 
Arijs NV en de mosselwereld
Arijs NV  is niet afhankelijk van één kweekgebied of één land.

Misschien wel de allerbeste mosselen komen van percelen onder het Duitse waddeneiland Sylt. Vertegenwoordigers van afnemers met Jolien Arijs en pers konden dat afgelopen dinsdag met eigen ogen aanschouwen en zelf proeven.

Walter Arijs is een grote speler op de mosselmarkt. Kan het nog mooier, hier in onze eigen Kempen? 

Arijs is exclusief afnemer van de mosselen van de percelen van mosselkweker Adriaan Leuschel op Sylt. Op dit meest noordelijke en grootste Waddeneiland van Duitsland heeft Leuschel drie mosselkotters voor het mosselvissen, zaadvissen (elders op het Duitse Wad) en het ´schoonvissen´.

De percelen, 700 hectare in totaal, liggen direct buiten het kleine haventje van Sylt. De opgeviste mosselen gaan in bigbags op de koelvrachtwagen naar Yerseke.

Op Rock Werchter heeft Arijs al 5 ton mosselen geleverd.

Ideaal
Walter Arijs is bijzonder ingenomen met de kwaliteit, de smaak en aroma.

Kijk op Arijs NV