U bent hier

Ark van Noë in Lichtaart gaat tijdelijk terug open

Kasterlee
16.06.2014 - 13.42u
Door: Herman Gezelle

Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft in afwachting van een definitieve ontwikkeling een tijdelijke uitbater gevonden voor de Ark van Noë in Lichtaart. Van dinsdag 1 juli tot en met vrijdag 31 oktober  zal de Ark weer bezoekers ontvangen. In juli en augustus elke dag van 10 tot 18 u en na afspraak. In september en oktober kan je in de weekends het domein bezoeken of na afspraak.

Aangezien de procedure voor een definitieve uitbating nog geen resultaat opgeleverd heeft, is ervoor gekozen om ook dit jaar een tijdelijke uitbating te organiseren.

De tijdelijke exploitant is De Wimpe vzw uit Herenthout. Zij organiseren reeds meer dan 25 jaar kano- en kajaktochten op de Kleine en Grote Nete maar bieden ook verscheidene dagformules, teambuildings, barbecues etc. aan.

Het terrein wordt gedeeltelijk opengesteld en vooraf nog grondig onder handen genomen door de technische dienst van de gemeente. De uitbaters bieden zowel non-alcoholische dranken zoals frisdrank, sportdranken, fruitsappen, als bieren aan. Er worden ook hapjes zoals kaas- en salamiblokjes, chips en ijsjes aangeboden.

Ook de visvijver wordt opengesteld en uitgebaat door De Wimpe vzw.

De Ark van Noë is een dagrecreatiecentrum gericht op gezinnen met kinderen. Het ligt in een rustige en landelijke omgeving, vlakbij een aanlegkade voor kano’s langs de oevers van de Kleine Nete en langs het wandel- en fietsnetwerk. Er is een speeltuin, de mogelijkheid te zonnen op de ligweide en een cafetaria met terras waar het gezellig vertoeven is.

De Ark van Noë ligt in de Arkstraat in Lichtaart.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto