Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft na een lange zoektocht een tijdelijke exploitant gevonden voor de Ark van Noë in Lichtaart. Van 29 juni tot en met 1 september 2013 zal de Ark elke dag open zijn van 10 tot 18 uur. 

Aangezien de procedure voor een definitieve uitbating nog lopende is, is ervoor gekozen om ook dit jaar een tijdelijke uitbating te organiseren. Het gaat om een uitbating in een mobiele horecastand omdat de bestaande gebouwen niet voldoende veiligheidsgaranties bieden om bezoekers te ontvangen.

Het terrein wordt gedeeltelijk opengesteld en vooraf nog grondig onder handen genomen door de technische dienst van de gemeente. De mobiele horecastand biedt zowel non-alcoholische dranken zoals frisdrank, sportdranken, fruitsappen, als bieren aan. Er worden ook hapjes zoals kaas- en salamiblokjes, chips en ijsjes aangeboden.   De tijdelijke exploitant is Christine Boeckx uit Geel Ten Aard. Ze heeft al sinds 2006 een wellness center en werkt al haar hele leven in de horeca.   Ook de visvijver wordt opengesteld en uitgebaat door Christine Boeckx.  De Ark van Noë is een dagrecreatiecentrum gericht op gezinnen met kinderen. Het ligt in een rustige en landelijke omgeving, vlakbij een aanlegkade voor kano’s langs de oevers van de Kleine Nete en langs het wandel- en fietsnetwerk. Er is een speeltuin, de mogelijkheid te zonnen op de ligweide en er is een mobiele horecastand met terras waar het gezellig vertoeven is.    De Ark van Noë ligt in de Arkstraat in Lichtaart.