Arkades vzw, een ontmoetingsplaats waar kinderen en jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien, organiseert zomerkampen.   Van 30 juni tot 11 juli en van 18 tot 29 augustus staan er leerrijke, avontuurlijke en creatieve workshops op het programma, aangevuld met uitstappen.

Deelnemers kiezen een cursuspakket waarin uiteenlopende interesses aan bod komen: van striptekenen over improvisatietechnieken, ICT en robots tot muziek en survivaltechnieken… en nog zoveel meer!

Het volledige aanbod vind je terug op www.arkades.be. De workshops lopen van 9u tot 16u15. De kostprijs bedraagt 25 euro per dag of 125 euro voor een volledige week. Plaatsen zijn beperkt. Voor meer info: www.arkades.be of arkadesvzw@gmail.com.

Technopolis maakt van Arkades STEM-academie

Arkades vzw, waar kinderen en jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien, wordt opgenomen in de lijst van STEM-academies samengesteld door Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Technopolis biedt deze samenwerking aan organisaties voor kinder- en jeugdwerking die exacte wetenschappen centraal stellen. In de Kempen is Arkades vzw een uniek initiatief dat het label STEM-academie mag dragen.

Arkades vzw biedt sinds januari 2014 onder de noemer Arkades After School een grote waaier aan naschoolse cursussen en workshops waarin kinderen en jongeren hun technische, digitale, creatieve of muzikale talenten kunnen uitleven. Vooral het Elektronicalab, gericht op kinderen vanaf 10 jaar, is een groot succes. Ook tijdens de vakantiemaanden zal Arkades stimulerende activiteiten blijven aanbieden in Arkades Zomert.

Meer informatie over Arkades vzw en Arkades Zomert vindt u op www.arkades.be.

Onze listing als STEM-academie staat op www.stem-academie.be.

Arkades en Thomas More : samen aan de slag met WiWeTe®!

WiWeTe® is een samenvoeging van Wiskunde, Wetenschappen, Techniek en OndeRnemen. Arkades vzw zal dit project voor leerlingen uit het lager onderwijs opnemen in haar naschoolse cursusaanbod Arkades After School, in samenwerking met de Thomas More Hogeschool lerarenopleiding. Voor leerlingen van het secundair onderwijs zal het programma aangepast worden.

De nadruk ligt op het verkennen van de wereld van wiskunde, wetenschappen, techniek en ondernemingszin. Studenten en docenten van de lerarenopleiding aan de Thomas More Hogeschool werken de cursusinhoud didactisch uit. Zij garanderen de pedagogische kwaliteit vanuit hun expertise in onderwijs en onderzoek.

De eerste WiWeTe®-projecten zullen we aanbieden tijdens Arkades Zomert, onze zomerkampen tijdens juli en augustus. Vanaf september zullen de projecten in modulaire formule gegoten worden: wekelijkse lesmomenten in driemaandelijkse modules. Op deze manier zal WiWeTe® deel uitmaken van ons naschoolse cursusaanbod.

Arkades vzw biedt elke weekdag zinvolle, creatieve en leerrijke naschoolse activiteiten aan kinderen en jongeren in leeftijdsspecifieke groepen onder de noemer Arkades After School. Het grote succes van onze cursus Elektronicalab bewijst de grote honger bij kinderen en jongeren om met techniek en wetenschappen aan de slag te gaan.

Meer informatie over Arkades Zomert of Arkades After School vindt u op www.arkades.be.