Zaterdagochtend is in het UZ Edegem Armand Delen op 78-jarige leeftijd overleden.  Armand was in 2010 nog één van de finalisten voor de verkiezing van de Bekendste Herentalsenaar tijdens de viering van 800 jaar Herentals.  Hij begon zijn spraakmakende carrière in een winkeltje in Herenthout, waar hij hoeden en klakken verkocht, maar al snel overschakelde op carnavals- en fopartikelen.  Daarna runde hij nog lang een erotische shop in de Hikstraat in Herentals.  Armand was ook lang lid van de Aloude St.-Sebastiaansgilde.

TV-maker Paul Jambers maakte in 1992 een spraakmakende reportage over Armand over z'n extravagante kleding en 'hobby' als mannequin.  'Pieken Paul' bracht ook een vervolg aan z'n succesreeks in 2012 met '20 jaar later'. 

Armand alias 'Armandke van den Duim' verbleef sinds 2009 in WZC Bremdael in Herentals.  Na een ongelukkige val moest hij recent een ingrijpende operatie ondergaan in het UZ Edegem.  Herentals verliest een van z'n kleurrijkste figuren

Uitvaart

De uitvaart van Armand  Delen heeft plaats op vrijdag 17 januari om 11u in de Begijnhofkerk Herentals, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Herenthout.

Bijeenkomst met gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 10.30 uur.

Begr. Funerarium Van den Broeck, Nederrij 15, 2200 Herentals, info@vandenbroeckbegrafenissen.be  tel. 014-23 10 67.

(Op de HD-video ziet u Armand en Paul Jambers tijdens de tv-opname in Bremdael 2010 (exclusief Nnieuws).



[youtube=70Fq5uJJVVw][pic=76_1273161812.JPG][pic=76_1273161790.JPG][pic=76_1273161754.JPG]

Daarom achtten zijn peter (Paul Jambers), alle medewerkers van rusthuis Bremdael (waar Armand woont) en het A-team (Armands persoonlijke promogroep) de tijd rijp om een heus evenement op poten te zetten.

Armandke presenteerde donderdag een zestal outfits. Lange jassen, kleurige hemden, verrassende gilets, telkens met aangepaste accessoires met een vleugje erotiek.

Donderdagnamiddag filmde Paul Jambers de prachtige show van Armand. Pieken Paul brijt een vervolg aan z'n succesreeks in 2012 '20 jaar later'. Bremdael organiseerde voor alle bewoners een namiddagvullende activiteit.

Armandke heel gelukkig in Bremdael

Directrice Anne-Marie Van Dessel: 'Het is voor Bremdael een genoegen Armand onder onze bewoners te hebben. Hij is hier al 2 jaar. Armandke is heel sociaal en grapt op tijd. We zijn bijzonder fier dat Armand bij de kandidaten is voor 'Bekendste Herentalsenaar.

Hij is alvast de Bekendste Bremdaeler.' Paul Jambers nam iedereen mee achter de schermen van zijn beroemde TV-programma en interviewde Armand. Hij maakte een reportage waarin Armand opnieuw zal schitteren. De reportage besteedt ook aandacht aan "De bekendste Herentalsenaar".

- See more at: http://nnieuws.be/artikel/armand-delen-showt-paul-jambers-filmt-bremdael#sthash.M6YkG59V.dpuf