U bent hier

Artsen zonder Grenzen dankt mega-marathonloper Louis Hufkens voor knappe sponsoractie : 5.165 euro

Vorselaar
07.11.2014 - 23.41u
Door: Herman Gezelle

Vrijdagavond was voor marathonloper Louis Hufkens, beter bekend als Hachimaki Louis, de apotheose van z’n sponsoractie voor het Noodhulpfonds tegen Ebola van Artsen zonder Grenzen. Een trotse Louis en z'n team konden een cheque van 2.865 euro aangevuld met een bedrag van 2.300 euro van de Kasteellopers Vorselaar aan AZG overhandigen. Samen 5.165 euro. Alle helpers en sponsors werden in het Buurthuis aan Oostakker in de bloemen gezet.

‘Hachimaki Louis’: omtrek van de aarde ruim overschreden

Louis Hufkens liep op 20 september z’n 200e marathon voor Artsen Zonder Grenzen. Hij werkte toen samen met zijn sportieve vrienden van de Kasteellopers en de Sporters Artsen Zonder Grenzen tijdens de 4e editie van de Monument- en Biermarathon in Vorselaar.

Al 20 jaar lang is ‘Hachimaki Louis’ actief op sportief vlak : “Van de 200 marathons heb ik er 131 in het buitenland gelopen. Hierdoor leerde ik tal van lieve en inspirerende mensen kennen die tot op de dag van vandaag vrienden van me zijn. Wanneer ik onlangs een overzicht maakte van de marathons en joggings waaraan ik deelnam en de trainingen die ik aflegde, kwam ik tot de conclusie dat ik zo maar liefst 44.839 km in de benen heb. Dat wil dus zeggen dat ik de omtrek van de aarde ruim overschreden heb!”

Proficiat Louis!

Tekst Hanne Geudens / foto’s Marcel Nelis / Nnieuws.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto