Bij de aangestoken branden in de volkstuintjes aan de Olympiadelaan vorige week is asbest vrijgekomen, zo stelt een deskundige vast na een plaatsbezoek vorige week vrijdag en gisteren.

Ook op de aanliggende percelen werden asbestdeeltjes teruggevonden. Volgende week start een gespecialiseerd bedrijf met de reiniging waarbij een deel van de grond zal worden afgegraven.  Het gaat om 1.000m2.

Bijkomend onderzoek wees uit dat de omgeving van de vernielde gebouwtjes moet gesaneerd worden. De kostprijs wordt voorlopig geraamd op €28.000.

'Geen toegang Asbestsanering'

Rond het gebied staan nadars met daarop de melding ‘Geen toegang Asbestsanering'. Wie toch nog wat verder stapt, krijgt een wat strengere boodschap: 'Verboden te betreden op bevel burgemeester! Asbestgevaar!!!'

De verdachte Dieter K. (46) uit Meerhout blijft aangehouden. Hij zat eerder al twee keer in de gevangenis voor gelijkaardige feiten. In 1995 werd Dieter K. verdacht van 23 brandstichtingen in Hemiksem, en in 2004 zou hij de woning van zijn ouders in brand hebben gestoken.

Hij belandde telkens achter de tralies, maar ging twee keer vrijuit wegens gebrek aan bewijzen.

(pp) Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.