Op maandag 4 juli start de gespecialiseerde asbestverwijderaar 4Best uit Lille met de graafwerken om de asbest uit de ondergrond van de Diepestraat te verwijderen.

Deze werkzaamheden verlopen volgens een aangepaste methode om alle gezondheidsrisico's voor de werfmedewerkers en de omwonenden uit te sluiten.

Wanneer het asbest veilig uit de ondergrond gehaald is, hervat de aannemer na het bouwverlof de voorziene rioleringswerken.

Bij de start van de graafwerken in de Diepestraat midden mei trof de aannemer onder de wegfundering een asbestlaag in. Na de vaststelling legde de aannemer de opbraak van de fundering meteen stil en werd de kleine oppervlakte blootgelegde asbest opnieuw afgedekt.

Inmiddels voerde een gespecialiseerd studiebureau bijkomende onderzoeken uit, zodat we de ondergrondse asbestaanwezigheid gedetailleerd in kaart kregen. Op basis hiervan werd een gespecialiseerde asbestverwijderaar aangesteld. Deze kreeg inmiddels de opdracht om de asbest voor de verschillende fases op een veilige manier af te graven.