U bent hier

Asfalteringswerken Broechemsesteenweg Nijlen zijn voorbode van einde werken

Kempen regio | Nijlen regio
28.03.2022 - 08.11u
Door: Herman Gezelle

Er is langs de Broechemsesteenweg NIjlen geen verkeer mogelijk van 5 tot 8 april, ook niet in de richting naar Nijlen centrum toe.

'We zitten stilaan in de laatste rechte lijn bij de werken voor de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Broechemsesteenweg. Dat gaat enkele dagen voor meer verkeershinder zorgen.

In de eerste week van de Paasvakantie is er geen verkeer mogelijk, ook niet in de rijrichting naar Nijlen centrum toe. Maar daarna is het aftellen naar het einde van de werken. Als het weer niet voor problemen zorgt, is er vanaf einde april of begin mei terug verkeer mogelijk in beide rijrichtingen.

· Nieuw betonnen wegdek Vogelzangstraat moet twee weken uitharden

Eerst komt er een nieuw betonnen wegdek in een deel van de Vogelzangstraat. Dat staat eind maart op de planning. Dan is het deel tussen nummers 1 en 13 twee weken niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Dit omdat de nieuwe betonlaag tijd nodig heeft om uit te harden.

Nieuwe asfaltlaag en wegmarkeringen Broechemsesteenweg

Van 5 tot en met 8 april zijn er achtereenvolgens freeswerken, komt er en nieuwe onderlaag en toplaag in asfalt en worden de nodige wegmarkeringen aangebracht. Dit gebeurt op het stuk van aan de fietsersbruggetjes niet ver van de brug over de Kleine Nete, tot aan de aansluiting met de Molenstraat.

Omwille van deze werken is er die dagen geen verkeer mogelijk, ook niet in de richting naar Nijlen toe. Doorgaand verkeer volgt die vier dagen de grote omleiding via de N14 naar Lier.

Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren aan de werfzone op de Broechemsesteenweg.

Tijdelijke opheffing enkelrichting Vogelzangstraat

Om sluikverkeer te vermijden, werd in de Vogelzangstraat enkelrichting ingevoerd, met enkel verkeer toegelaten in de richting naar Kessel toe. Om de bewoners van de werfzone tijdens de asfalteringswerken de mogelijkheid te geven om zo dicht mogelijk tot bij hun woning te geraken, vervalt deze maatregel.

Dit is enkel op die vier dagen. De Vogelzangstraat zal doodlopen op de Broechemsesteenweg, het is onmogelijk om via de Vogelzangstraat tot op de Broechemsesteenweg te geraken. Voor fietsers en voetgangers kan dit wel.

Einde werken voorzien voor einde april

Vanaf 9 april tot het einde van de maand is er opnieuw enkelrichtingsverkeer mogelijk naar Nijlen toe. Tijdens deze periode gebeurt de verdere afwerking. Als het weer niet voor problemen zorgt, is er vanaf einde april opnieuw verkeer mogelijk in beide richtingen.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto