AWV vernieuwt dit voorjaar het asfalt op de ring rond Geel (R14). Bijna de volledige ring wordt aangepakt.

Enkel in de zone tussen de rotonde met de Antwerpseweg/Pas (N19) en het kruispunt met de Kleinhoefstraat en de Drijhoek werken we niet. Dit stukje van de Geelse ring kreeg vorig jaar namelijk al een onderhoudsbeurt.

Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van alle weggebruikers verbeteren.

Uitvoering werken in 4 fases

We gaan de bovenste laag asfalt van het wegdek over de volledige breedte vervangen en brengen nieuwe wegmarkeringen aan. Waar nodig vernieuwen we plaatselijk ook de onderlaag en de fundering mee. Om de hinder te beperken, voeren we deze werken uit in 4 fases.

In fase 1, die ongeveer twee weken duurt, starten we met de Westelijke ring tussen de rotonde aan de Molseweg - Meerhoutseweg en het kruispunt Diestseweg - Winkelom.

Hier vernieuwen we de toplaag en plaatselijk de onderlagen. Waar nodig vervangen we ook de fundering en de greppels. Op de rotonde en het kruispunt zelf wordt niet gewerkt.

In fase 2 gaan we verder vanaf het kruispunt Diestseweg - Winkelom tot aan de rotonde met de N19. Omdat we in deze zone enkel de bovenste asfaltlaag moeten vernieuwen, kunnen deze werken in twee weekends gebeuren.

In fase 3 is de zone net voorbij het kruispunt met de Larumseweg tot vlak voor kruispunt Gooreind aan de beurt. In beide rijrichtingen vernieuwen we hier de top- en onderlaag gedurende een tweetal weken, één week per rijrichting.

Ten slotte werken we in fase 4 in de zone vanaf het kruispunt met de Kleinhoefstraat tot net voorbij het kruispunt met de Larumseweg.

Hier vernieuwen we gedurende een week (van maandag tot en met zaterdag) zowel de toplaag over de volledige breedte, als de onderlaag van de rechterrijstrook in beide rijrichtingen. Indien mogelijk voeren we deze werken aan de start van de zomervakantie uit. (AWV)

Plan: Copyright AWV