Van maandag 23 tot vrijdag 27 augustus voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfalteringswerken uit op de Turnhoutsebaan (N19) in Kasterlee.

Over een afstand van een kilometer wordt het wegdek in de richting van Kasterlee vernieuwd. Doorgaand verkeer blijft tijdens de werken in beide richtingen mogelijk op de andere weghelft.

Nieuwe asfaltverharding

Op de Turnhoutsebaan wordt het asfalt vernieuwd in de richting van Kasterlee. De werfzone strekt zich uit over een kilometer vanaf de Steenweg op Diest tot aan de zijstraat Vekemans.

Het oude wegdek wordt afgefreesd en vervolgens terug opgebouwd met nieuwe lagen asfalt. Daarna worden ook nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Verkeer blijft mogelijk in beide richtingen

De werken starten vanaf maandag 23 augustus en zullen onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden vijf werkdagen duren. De weghelft richting Kasterlee wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Het doorgaand verkeer rijdt ter hoogte van de werfzone tijdelijk over één rijstrook in elke richting op de andere weghelft (rijrichting Turnhout). Fietsers ondervinden geen hinder. Zij kunnen de werfzone passeren over het vrijliggend fietspad.

Op het kruispunt Kleine Rees – Vekemans worden de afslagbewegingen vanuit Vekemans beperkt. Het verkeer moet hier verplicht rechtsaf de Turnhoutsebaan richting Kasterlee oprijden.

Wie naar Turnhout moet, kan keren aan het volgende kruispunt. De zijstraat Hazendonk is tijdens deze werken afgesloten ter hoogte van de Turnhoutsebaan. De zijstraat Goorkens is doodlopend en niet bereikbaar tijdens de werken.

Weersgevoelig

Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/kasterlee.