U bent hier

Asfalteringswerken Rijn en Molseweg (N71) in Geel verlopen vlot

Kempen regio
22.03.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

De asfalteringswerken op de Rijn en de Molseweg (N71) in Geel verlopen vlot. Het Agentschap Wegen en Verkeer kan in de eerste helft van volgende week (week van 25/3) het kruispunt van de Rijn met Laar-Kievermont al opnieuw openstellen.

 
Sinds 18 maart 2013 vernieuwt het Agentschap Wegen het wegdek van de Rijn en de Molseweg (N71) in Geel. Ook de betonnen fietspaden worden opgebroken en vervangen door asfalt. De werf loopt van het Sint-Dymphnaplein tot de rotonde aan de Meerhoutseweg.
 
Volgende week kruispunt weer open
De werken op de Rijn en de Molseweg in Geel zitten goed op schema. Het is de bedoeling om in de eerste helft van volgende week het kruispunt Laar – Kievermont met de Rijn weer open te stellen voor het verkeer.

Het is wel zo dat er voorlopig nog altijd alleen eenrichtingsverkeer mogelijk blijft: namelijk vanuit het centrum van Geel in de richting van de ring en Mol. Voor het verkeer stadinwaarts blijft de omleiding de Ringlaan (R14), de Diestseweg (N126) en de Gasthuisstraat (N118) gelden.
Als het weer het toelaat zal in de week van 8 april de nieuwe toplaag asfalt gelegd worden.

Daarvoor zullen de Rijn en de Molseweg gedurende de hele dag afgesloten worden. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk. Zodra de exacte datum van die dag vastligt, zal de aannemer de bewoners en handelaars in de buurt met een brief op de hoogte brengen.
 
Rotonde 1 nacht afgesloten
Nog in de week van 8 april krijgt ook de rotonde aan de Meerhoutseweg nieuw asfalt. Die werken duren 2 dagen en 1 nacht (tussen 20.00 en 6.00 uur). 

Tijdelijke verkeerslichten zorgen er dan voor dat het verkeer de rotonde beurtelings kan blijven gebruiken tijdens de 2 werkdagen. Er is ook de mogelijkheid om een alternatieve omleiding te volgen via Meerhout (N126, N102 en N110).

Voor de nachtelijke ingreep wordt de rotonde afgesloten. Het verkeer volgt dan dezelfde omleiding via Meerhout. Op de Markt in Meerhout worden er voor de omleiding tijdelijke verkeerslichten in gebruik genomen.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto