Op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 oktober vinden er in opdracht van wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken plaats ter hoogte van de spooroverweg Rozenberg. Aan de zijde van Ginderbuiten wordt nieuwe asfalt aangebracht in aanloop naar de spooroverweg. De werken leiden waarschijnlijk tot serieuze verkeershinder.

De verkeersdienst voorziet op het kruispunt een alternatieve verkeersafwikkeling:

  • De Leenhofstraat wordt drie dagen volledig afgesloten ter hoogte van de aansluiting met Ginderbuiten. De bewegwijzerde omleiding verloopt via de Kapellestraat en Ginderbuiten.
  • Op de spooroverweg zelf geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer vanuit Ginderbuiten naar de Rozenberg. Fietsers kunnen wel in beide richtingen rijden.
  • Vanuit de Rozenberg (Centrum) kan je de spooroverweg niet kruisen, maar moet je verplicht via de Gompelbaan rijden. Vervolgens loopt de omleiding via Gompeldijk, Toemaathoek, Ginderbuiten, Brandstraat en Kapellestraat.
  • Ook via de Kloosterstraat of de Voogdijstraat kan je het Centrum altijd verlaten. 

Automobilisten die de spooroverweg – zeker op spitsmomenten - kunnen vermijden, adviseren we om tijdelijk om te rijden. De werken vinden alleen plaats bij gunstige weersomstandigheden. Een annulering op het laatste moment is altijd mogelijk.

Het gemeentebestuur heeft gevraagd aan AWV om de werkzaamheden tijdens het herfstverlof te laten plaatsvinden omdat er dan geen schoolverkeer is.