Dierenasiel 't Dierenthuisje in Geel ving de voorbije jaren heel wat katten op en ontving daarvoor géén enkele overheidssteun. Toch blijft het privé-initiatief plannen maken om de opvang aangenamer te maken.

Sonja De Keyser en haar man Peter Kloeck startten ongeveer 14 jaar geleden met de opvang van verloren poezen in hun huurhuis in Brecht. Met ongeveer 50 besnorde diertjes verhuisden ze 5 jaar geleden naar een ruime landelijke omgeving op de Rendersvensedijk in Ten Aard.

De katten lopen er vrij rond op een omheind terrein en beschikken buiten over verschillende kleine chalets. Toen het asiel er in de lente in één klap 45 poezen bij kreeg, piekte het aantal besnorde viervoeters naar 120.

'Dat aantal is jammer genoeg sindsdien hetzelfde gebleven', zucht Sonja De Keyser. 'We hebben pas zelfs een week ons antwoordapparaat aangezet omdat bijkomende opvang gewoon niet meer haalbaar was. We doen dit nog altijd maar met twee mensen. We krijgen wel hulp van vrijwilligers, maar dat groepje kent een groot verloop.'

Het initiatief van De Keyser en Kloeck het hoofd financieel boven water kan houden, is te danken aan giften, activiteiten en sponsoring. Subsidies van de overheid krijgt Het Dierenthuisje niet.

Openthuisdagen

Vaste wervingsmomenten zijn de Openthuisdagen van de zondagen 29 juli en 5 augustus. Als werkkrachten kan het centrum rekenen op een 12-tal vrijwilligers. "Dat blijft ook een permanente zoektocht, naar vrijwilligers met verantwoordelijkheidszin. Dat is in de sociale sector niet altijd even gemakkelijk", zegt Sonja De Keyser.

't Dierenthuisje, Rendersvensedijk 4, Geel-Ten-Aard.
www.hetdierenthuisje.be

Foto archief NNieuws : hoofdfoto links Sonja /  Guy Verellen.