Dierenasiel 't Dierenthuisje in Geel ving de voorbije 6 maanden maar liefst 167 dieren op en ontving daarvoor géén enkele overheidssteun. Toch blijft het privé-initiatief plannen maken om de opvang aangenamer te maken.

Sonja De Keyser en haar man Peter Kloeck startten ongeveer 12 jaar geleden met de opvang van verloren poezen in hun huurhuis in Brecht. Met ongeveer 50 besnorde diertjes verhuisden ze 3 jaar geleden naar een ruime landelijke omgeving op de Rendersvensedijk in Ten Aard.

De katten lopen er vrij rond op een omheind terrein en beschikken buiten over verschillende kleine chalets. Toen het asiel er in de lente in één klap 45 poezen bij kreeg, piekte het aantal besnorde viervoeters naar 120.

'Dat aantal is jammer genoeg sindsdien hetzelfde gebleven', zucht Sonja De Keyser met een zucht. 'We hebben pas zelfs een week ons antwoordapparaat aangezet omdat bijkomende opvang gewoon niet meer haalbaar was. We doen dit nog altijd maar met twee mensen. We krijgen wel hulp van vrijwilligers, maar dat groepje kent een groot verloop.'

't Dierenthuisje,  Rendersvensedijk 4,  Geel-Ten-Aard houdt op zondag 7 augustus van 12 tot 17u een openthuisdag met rondleidingen. Voor de vegetarische barbecue moet je vooraf inschrijven. Info HIER.

Foto archief NNieuws : hoofdfoto links Sonja / foto's Guy Verellen.