U bent hier

Assisen Antwerpen - 55-tal getuigen op proces over 'Pokémonmoord'

Heist op den Berg | Kempen regio
11.09.2019 - 22.10u
Door: Mark Jaspers

Op het assisenproces tegen Jonny V.D.B. (27), die beschuldigd wordt van de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg, zullen in oktober een 55-tal getuigen aan het woord gekomen.

Dat bleek woensdag op de preliminaire zitting.

Jonny V.D.B. had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau afgesproken in Antwerpen om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar hij beweerde dat Moreau niet was komen opdagen.

Hij werd daarin tegengesproken door camerabeelden uit de buurt. Daarop was te zien hoe ze samen vanuit het Centraal Station naar zijn woning aan de Van Stralenstraat waren gewandeld. Shashia was mee naar binnen gegaan, maar was niet meer naar buiten gekomen.

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning. Ze was met geweld om het leven gebracht. V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren.

Ook twee jaar na de feiten blijft hij vasthouden aan dat geheugenverlies, maar volgens de gerechtspsychiater is dat meer dan waarschijnlijk geveinsd. Jonny V.D.B. werd toerekeningsvatbaar bevonden en naar het Hof van assisen doorverwezen.

Op dinsdag 15 oktober wordt de volksjury samengesteld, waarna het eigenlijke proces op vrijdag 18 oktober van start gaat met de voorlezing van de akte van beschuldiging en het verhoor van Jonny V.D.B. In de late namiddag van die eerste procesdag begint het getuigenverhoor, wat tot donderdagmiddag 24 oktober in beslag zal nemen. Daarna wordt er gevorderd en gepleit.

De uitspraak wordt op vrijdag 25 oktober verwacht.

Het is het eerste assisenproces dat in het Vlinderpaleis aan de Bolivarplaats zal plaatsvinden. Een van de zittingszalen werd omgevormd tot assisenzaal. Het oude gerechtsgebouw aan de Britse Lei, waar vroeger de assisenprocessen gevoerd werden, is gesloten voor renovatie. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto