U bent hier

Ateljee Hagelbos stelt tentoon in Kasteel KaNeel

Geel | Kempen regio
01.03.2018 - 14.09u
Door: Mark Jaspers

Tijdens de maand maart kan je in Kasteel KaNeel de kunstwerken bewonderen van cliënten van Ateljee Hagelbos, het activiteitencentrum voor personen met een verstandelijke beperking van MPI Oosterlo vzw.

Toen de cliënten vernamen dat hun werken tentoongesteld gingen worden, reageerden ze heel enthousiast. Ze gingen meteen aan de slag. "Het is leuk om te schilderen. Ik heb ook nieuwe technieken aangeleerd", vertelt Steven één van de cliënten van Ateljee Hagelbos.

Vicky vindt het niet alleen fijn dat de werken getoond worden aan andere mensen, maar ze benadrukt ook dat de kunstwerken te koop zijn. Weten dat ze iemand blij maken met hun eigen kunstwerk maakt hen trost en geeft hen heel wat voldoening.

Een begeleidster van Ateljee Hagelbos, vertelt hoe de werken tot stand komen. "De werken worden gevoelsmatig opgebouwd waardoor ze een veelzijdig karakter en uitzicht krijgen. De cliënten worden nauw betrokken in het ganse proces zodat hun idee rond hun eigen creatie stilaan kan groeien.

Er wordt ook met meerdere cliënten samen aan één kunstwerk gewerkt, ieder volgens zijn of haar capaciteiten en talenten. Dit levert niet alleen een prachtig werk op, maar stimuleert tegelijkertijd het sociaal contact."

In Ateljee Hagelbos worden heel wat activiteiten aangeboden zoals schilderen, kaarsen gieten en dompelen, keramiek, papierscheppen, kaarten maken, koekjes en brood bakken, verzorgen van dieren, onderhouden van de tuin, telen van groenten en fruit, ...

Het merendeel van de producten, met uitzondering van voedingswaren, kan je komen bekijken en kopen in Ateljee Hagelbos. De cliënten ontvangen je graag en stellen trots hun werk aan jou voor.

De tentoonstelling loopt van 1 maart tot 30 maart en is te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag tussen 8u30 en 18u in Kasteel KaNeel.

Kasteel KaNeel, Eindhoutdorp 13, 2430 Laakdal

Ateljee Hagelbos, Hagelbos 15, 2440 Geel

imageMeer nieuws

Sport Vlaanderen beloont actieve gemeenten

Sport Vlaanderen beloont actieve gemeenten
Geel | Herentals | Hulshout | Kempen regio | Laakdal regio | Turnhout regio | Westerlo 12.12.2019 - 15.59u

Tomorrowland 2020 : 'The reflection of love' - teaser

Tomorrowland 2020 : 'The reflection of love' - teaser
Internationaal | Provincie Antwerpen 12.12.2019 - 15.02u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel 12.12.2019 - 13.39u

Politie zoekt vechtersbaas Reggae Geel

Politie zoekt vechtersbaas Reggae Geel
Geel | Kempen regio 12.12.2019 - 09.20u

Eerste handelszaak in België ontvangt het 'Certificaat Inbraak Veilig'

Eerste handelszaak in België ontvangt het 'Certificaat Inbraak Veilig'
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 12.12.2019 - 09.17u

Ketnet Brandt Weer komt naar Heist-op-den-Berg!

Heist op den Berg 12.12.2019 - 09.14u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto