AletjeeGLK in Nijlen is een verborgen geheim plekje voor liefhebbers van (droog)bloemen, planten en bijhorigheden.

In Nijlen kent natuurlijk iedereen de zaak van Greet Van Aggelpoel (70) en haar dochter Kim 'Kimmie' Daniels (50) en ook van buiten de gemeentegrenzen kiezen mensen voor het prachtige aanbod van ateljeeGLK. Toch is de zaak buiten Nijlen iets minder bekend.

En daar gaat kersverse zaakvoerster 'Kimmie' terecht verandering in brengen! Want één ding is zeker: ateltjeeGLK is zeker een bezoek of muisklikje waard. En dat start nu vrijdag met een heropeningsweekend met een hapje, een drankje én prijzen te winnen ... in een volledig vernieuwd interieur.

Bovendien viert ateljeeGLK haar vijftiende verjaardag. Reden genoeg om te feesten dus.

'AlteljeeGLK' werd opgestart in 2007, dus 15 jaar geleden, door Greet Van Aggelpoel (70) als een uit de hand gelopen hobby. De zaak zag het levenslicht als 'Hobbyateljeeke Greet' 25 jaar geleden en verzorgde workshops en bloemschiklessen in een huurpand in Bevel-Dorp.

Vrij snel daarna kochten Greet en haar partner Leo een veel geschikter pand in de Elsendonkstraat in Nijlen. "Regelmatig krijgen we de vraag waar de letters GLK voor staan. Ik zal meteen het antwoord geven: GLK staat voor Greet, Leo/Lucca en Kimmie. Maar het heeft voor ons ook een dubbele betekenis als de medeklinkers van het woord GeLuK," opent Greet.

Vintage

Door de jaren heen wijzigde de zaak van naam en werd het aanbod ook flink uitgebreid. "We verkopen onder andere verse bloemen, droogmateriaal, droogbloemen, decoratie, en glaswerk," voegt Kimmie toe.

" Zelf verzorg ik ook al 22 jaar gelnagels en dit is bij in ons aanbod gekomen. Wegens gebrek aan tijd en omdat ik nu de zaak alleen ga uitbaten, ben ik van plan om dit wel wat af te bouwen. Ik ga mij als géén ander volledig op de bloemen storten," ateljeeGLK staat bekend voor onze service, versheid, vriendelijkheid en de koffie staat bovendien altijd klaar.

We zijn uniek door onze stijl. Die is niet te chique, maar ook niet te simpel. Noem het misschien 'vintage', al dekt ook dat niet de volledige lading. Wel belangrijk: we werken naar ieders portemonnee en naar ieders vraag"

Zéker niks met bloemen

Kimmie werkt eigenlijk al 15 jaar mee in de zaak van haar moeder. Daarvoor was ze na een opleiding in de hotelschool aan de slag in de horeca. "Ik ben destijds bij ons mams begonnen met de juweeltjes en kralen in de werkstukken te steken. Eigenlijk was het niet echt een vanzelfsprekende start.

Ik had tot dan immers altijd aan iedereen die het kon horen, gezegd dat ik zéker niks met bloemen ging doen. Vandaag is het een echte passie geworden, waar ik bovendien mijn boterham mee verdien. Ik heb die passie trouwens meegekregen van mijn mams en ben haar daar zeer dankbaar voor en nog veel trotser op ," lacht de ambitieuze mama van de 18-jarige Lucca gelukzalig.

µLucca denkt trouwens net hetzelfde als haar mama op die leeftijd: nooit met bloemen. Maar wie weet." (al lachend)?

Online tijdens corona

'We kunnen er uiteraard niet aan voorbij: ook ateljeeGLK kreeg de voorbije jaren te maken met de gevolgen van de Covid-pandemie. Kimmie: "Gelukkig werkten we online al langer samen met een Nederlandse verkoopwebsite, maar de initiatiefnemers daarvan hebben de samenwerking met alle Belgische zaken vorig jaar stopgezet.

Ik koester ondertussen voor het online gebeuren allerlei nieuwe plannen, maar momenteel ben ik afwachtend op de resultaten. Uiteraard kan iedereen zich onze producten nog wel aanschaffen via onze eigen webshop. Maar de winkel blijft onze beste verkoopplek.

Vandaag verkopen we meer via onze zaak zelf dan online."

Belangrijk: versheid

"De samenwerking tussen moeder en dochter is bij ons altijd vrij vlot verlopen," vervolgt Greet. Regelmatig botsten we wel eens op elkaar, maar dat is normaal omwille van onder andere het generatieverschil.

Ik ga nu genieten van mijn pensioen en ben ongelooflijk trots dat mijn eigen dochter ateljeeGLK nu volledig overneemt en het bootroer in haar handen krijgt. Ik heb er alle vertrouwen in dat die vaart zonder stormen zal verlopen. En bij drukke gelegenheden ga ik zolang ik kan mijn dochter uiteraard nog helpen."

"Dat ons mams zich op tijd ook nog wel op andere momenten zal komen moeien, dat staat ook buiten kijf", reageert Kimmie lachend. "Maar ik wil de zaak verder zetten op dezelfde manier, met een goede service. De versheid van de bloemen is en blijft belangrijk natuurlijk.

Ons mams en Leo zullen de leveringen van de bloemen voorlopig zeker nog op zich nemen. Mijn ambities zijn eigenlijk om de zaak vooral te laten bloeien."

Heropeningsweekend

De heropstart en het 15-jarig jubileum van ateljeekeGLK gaat niet onopgemerkt voorbij. Het interieur werd volledig vernieuwd. "Dat was ook dringend nodig," aldus Kimmie.

"Het vorige interieur was redelijk druk, terwijl ik nood had aan licht en ruimte. Ik ben trouwens zeer tevreden over het resultaat en hoop natuurlijk dat onze klanten en alle andere bezoekers en geïnteresseerden, tevens die van buiten Nijlen, dat ook zullen zijn.

Ze zijn in elk geval allemaal heel erg welkom. Dat geldt zeker voor de komende dagen, want vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 april organiseer ik een speciaal Heropeningsweekend. Elke aanwezige wordt getrakteerd op een hapje en een drankje en bovendien krijgt elke klant de kans om een boeket te winnen ter waarde van 35 euro. Zondagavond worden er vijf verloot."
Meer info: www.ateljeeglk.be.