Woensdagavond vond in cc 't Schaliken de feestelijke proclamatie van Atheneum De Vesten Herentals plaats.

Diverse toffe muzikale optredens van de leerlingen luisterden de diploma-uitreiking op.

Directeur van Atheneum De Vesten Louis Savelkoels : 'Het is voor iedereen bij het einde van schooljaar een emotioneel gebeuren wanneer leerlingen die afstuderen onze school definitief verlaten.   Ik bedank de leerlingen voor hun inzet en wens hen veel succes in hun loopbaan.'

De aanwezigen kregen nog een leuke GO-frisbee (foto) mee naar huis.  Directeur Savelkoels demonstreerde even dat die ook als schenkblad kan gebruikt worden.  Dat zette de hele schouwburg aan het lachen.

Burgemeester Jan Peeters kwam in cc 't Schaliken enkele diploma's uitreiken.

Klas 6 EM 6 WM winnen €3.500 van GIPS4VIPS met  dynamische vitrinekast voor modeltreinen

Bij een scholenwedstrijd uitgeschreven door GIPS4VIPS behaalden de leerlingen van 6 EM 6 WM van Atheneum De Vesten de eerste prijs categorie TSO/BSO.  Ze werden woensdagavond extra in de bloemen gezet.

Verslag van de jury : bekijk de Youtube video hier

Dit prachtige project is een schoolvoorbeeld van wat de organisatoren van gips4vips beogen met de wedstrijd. De samenwerking en kruisbestuiving tussen verschillende studierichtingen die hun specifieke vakkennis inbrachten en zo het geheel vorm gaven, gaf een grote meerwaarde. Zoals één jurylid het uitdrukte: in dit geval :1 1 = 3.

Dit project betekende voor de leerlingen een grote leeropportuniteit: apart zouden ze deze gip nooit hebben kunnen realiseren.

De jury kreeg een goed inzicht in het procesverloop, voelde dat er volgens planning was gewerkt en zag een uitstekende onderlinge communicatie.
Ook de samenwerking met bedrijven en VDAB werd zeer geapprecieerd.
De slotpresentatie was mooi en verzorgd.

De leerlingen hadden zich uitstekend voorbereid, spraken met kennis van zaken, vulden elkaar goed aan en hadden duidelijk de nodige begeleiding gekregen op school.  Kortom, deze leerlingen hebben hun prijs dubbel en dik verdiend!'

Info en inschrijvingen : Campus De Vesten GO-Herentals.