Athletics Team Kelchtermans (ATK) presenteerde afgelopen weekend haar dynamische atletiek/triatlon/oriëntatie-squad dat vol ambitie hoge toppen wil scheren het komende seizoen.

ATK vzw biedt zowel jeugd- als senioratleten een professionele begeleiding in verschillende disciplines van het atletiek om hen - stap voor stap - naar de wereldtop te loodsen.

Het ATK wil met o.a. Shana Lauwers, Stef Corthous, Yannick Michiels, Gerd Devos en Isabeau Lenaerts, na een stevige zomer, blijven scoren, ook in het nakende winterseizoen.

Op de teamvoorstelling bij VOLVO VAN HOUDT Geel presenteerde ATK 3 opvallende nieuwkomers: oriëntatielopers Warre De Cuyper, Wouter Hus en triatleet Boris Verberne.

ATK verzamelt al jaren met succes geselecteerde atleten die los van hun eigen club bij ATK, na een testperiode van 6 maanden, verder een professionele omkadering krijgen met kiné, diëtist, mental coach, lactaattesten, topbegeleiding all in.

ATK-hoofdcoach Peter Kelchtermans 'De nieuwkomers in ons team zijn triatleet Boris Verberne en oriëntatielopers Wouter Hus en Warre De Cuyper, die samen met Yannick Michiels aan het WK oriëntatie deelnamen. Samen met Yannick vormden ze de top-3 op het jongste BK-oriëntatie. Het is voor hen erg interessant om samen te trainen.'

'ATK : mooie balans'

'We kunnen een heel mooie balans opmaken', vervolgt  Peter Kelchtermans.  'De punten waarop we kunnen verbeteren, gaan we stap voor stap erop vooruit.  Waarop we sterk staan, willen we behouden. Het mentale luik was in de Covid-periode een belangrijk item.  Net als het ontbreken van wedstrijden. Maar deze pandemie-periode lijkt zowat voorbij. Oef.

Zowel nationaal als internationaal scoorden we. De Europese duatlontitel bij de beloften van Stef Corthous, het zilver op het EK en de 4e plaats op het WK oriëntatielopen van Yannick en Ruben Geys die vorig weekend won in de 70.3 triatlon van Westfriesland.  Het team bereidt zich volop voor voor de Crosscup.

ATK vzw dankt Edwin Van Houdt & z'n tof Volvo-team voor de gastvrijheid vanavond en de gewaardeerde sponsering van ons atletiekteam.'

Edwin Van Houdt : 'Volvo Van Houdt Kempen wenst ATK knappe resultaten toe op alle atletiekmeetings'

'Heel graag sponseren we Athletics Team Kelchtermans (ATK) omdat deze sympathieke sporters allemaal wereldklasse uitstralen, met heel wat kampioenen onder hen', benadrukt Edwin Van Houdt, gedelegeerd bestuurder Groep Van Houdt Kempen.

'Volvo Van Houdt wenst hen knappe resultaten op alle meetings, in binnen- en buitenland. Wereldmerk Volvo heeft eveneens een krachtig, dynamisch en sportief imago, dat delen we graag samen.'  Foto's AA/NNieuws/Guy Verellen.