Van 18 januari tot en met 2 februari stelt Marinus Theodorus van Nistelrooij tentoon in het Hofke Van Chantraine in Turnhout. Marinus, na een donkere periode herrezen uit de as, komt sterker terug dan ooit. Deze expo is voor hem het orgelpunt van zijn carrière als kunstenaar.

Atlas van de ziel is op zijn zachtst gezegd een merkwaardige tentoonstelling. Bezoekers doorlopen een belevingsparcours waarin de pelgrim/kunstenaar aan de hand van zelfportretten een mondiaal groter verhaal vertelt.

Door emoties in kaart te brengen, schetst Marinus Theodorus van Nistelrooij niet alleen zijn eigen zielenroerselen. Hij spreekt een taal die nooit geschreven of gesproken kan worden, de taal van iedereen van deze wereld.

Marinus Theodorus van Nistelrooij werd geboren in het Nederlandse Geffen. In Lith baatte hij samen met zijn vrouw Tonnie café/restaurant Moira uit. Marinus maakte in zijn thuishaven in Nederland furore als pelgrim/kunstenaar die met zijn hond of ezel naar verre oorden trok en alles wat zijn pad kruiste optekende in schetsboeken.
Op latere leeftijd verhuisde het gezin van Nistelrooij naar Meerhout in België. Vandaag woont hij in Turnhout.

Foto's : Jan Scheunders en Fotoclub Focus Meerheout