U bent hier

Atlético Madrid en Thibaut Courtois kampioen van Spanje

Internationaal | Nationaal
17.05.2014 - 20.04u
Door: Herman Gezelle
Atletico Madrid heeft zich tot kampioen van Spanje gekroond. Atletico zag af bij Barcelona, maar Thibaut Courtois en z'n maats speelden 1-1 gelijk en pakken daardoor de eerste titel sinds 1996.  

Barcelona overdonderde Atletico nog voor de aftrap met een indrukwekkende tifo. Atletico leek toch een beetje onder de indruk en incasseerde al snel een stevige dreun.

Spits Diego Costa, klaargestoomd voor de titelmatch, moest al vroeg afhaken met een blessure. Toen nog voor het halfuur Arda Turan voor dezelfde reden naar de kant moest, leek de match zelfs behekst voor Atletico.

Barcelona kon evenwel niet meteen profiteren van alle Madrileense kopzorgen. Pas op het halfuur viel de goal uit de lucht. Messi legde af met de borst, Alexis Sanchez knalde de bal vanuit een onmogelijke hoek magistraal binnen. Barça begon plots dominant te voetballen en de aanhang begon al plannen te maken voor het titelfeest.

Godin brengt Atletico in de zevende hemel

Maar de Barça-euforie verdween al snel na de rust. Atletico had een vliegende start in petto, die Diego Godin na drie minuten al verzilverde. De verdediger, die Toby Alderweireld weer naar de bank had verwezen, kopte de 1-1 binnen.

Barcelona kon enkel kampioen worden met een zege en wist dus wat de opdracht was. Het ging nog meer op de bezoekende helft kamperen, maar het overduidelijke balbezit werd niet omgezet in doelkansen. Dani Alves probeerde het dan maar van ver, Courtois plaatste er zijn vingertoppen tegen.

Atletico bibberde, maar hield stand en pakte in het hol van de leeuw z'n 10e titel, de eerste sinds 1996. Met de landstitel maakt Atletico ook een einde aan de hegemonie van stadsgenoot Real Madrid en Barcelona in Spanje. De laatste ploeg die de titel van een van de grootmachten wist af te snoepen, was Valencia in 2004.  Straks meer met foto's Tibaut / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto