AC Herentals organiseert op zaterdag en zondag 24-25 augustus het Belgisch Kampioenschap Meerkampen op de atletiekpiste van het Blosocentrum Herentals. Aanvullend is er op zondag 25 augustus vanaf 13 uur het provinciaal kampioenschap hamerslingeren in een open wedstrijd.

Door de topprestaties van Hans Van Alphen in de laatste olympische spelen en deze van  Nafi Thiam welke in het recente wereldkampioenschap te Moskou te bewonderen was, krijgen de meerkampers ook in ons land de verdiende belangstelling.

Een 120-tal atleten en atletes mooi gespreid over mannen en vrouwen zullen tijdens deze twee dagen in hun eigen leeftijdscategorieën strijden om de Belgische titel. Met Frederic Xhonneux staat er een topper aan de start waar zeker rekening mee moet gehouden worden bij de seniores heren. Hij is zeker gekend als deelnemer aan het WK te Helsinki in 2005, het EK in 2006, de olympische spelen te Peking in 2007.

Bij de heren hebben we een 5-kamp masters (enkel op zaterdag), 8-kamp cadetten, 9-kamp scholieren, 10-kamp bij de juniores en seniores.

De dames komen uit in 5-kamp masters (enkel op zondag), 6-kamp cadetten, 7-kamp bij de scholieren, juniores en seniores.   De eerste proef begint op beide dagen om 9u30, de laatste is telkens voorzien rond 18u45.  De inkom is gratis.  Iedereen is van harte welkom.

Het bestuur van AC Herentals.