U bent hier

Atletiekclub Herentals 50 jaar jubileum ontvangst in Lakenhal

Herentals | Kempen regio | Neteland
06.11.2016 - 01.22u
Door: Herman Gezelle

De jubilerende Atletiekclub Herentals (ACHL) werd zaterdagavond in de Lakenhal in de bloemetjes gezet.  Een terecht fiere voorzitter Tony Willaert : 'ACHL is al jaren de grootste sportclub en vereniging van Herentals,  ook de meest actieve met veel titels en prestaties. Bovendien zet ze ook in op vorming, training en ondersteuning.

Enkele cijfers om dit te onderlijnen: de voorbije 50 jaar verzamelde ACHL 514 nationale titels en werden een groot aantal nationale en internationale wedstrijden georganiseerd op de piste.

In ons jubileumjaar werden door al onze afdelingen samen 26 wedstrijden georganiseerd, en ernaast 4 extra events. Op al die wedstrijden verwelkomden wij ongeveer 14.000 atleten en min. evenveel toeschouwers. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de inzet van ongeveer 250 vrijwilligers.

Op sportief vlak hoogtepunten:
21 Belgische titels: 2 cad- 2 schol- 2 jun- 1 sen- 14 in de diverse mastercategoriën. Het team dames masters +40 verbeterde het Belgisch record 4X 100 m, onze Herenploeg promoveerde terug naar de ereafdeling van de VAL, en onze gemengde Mastersploeg eindigde 2e op het VAL-kampioenschap interclub, en dan 'vergeet' ik nog alle VAL- en Provinciale titels, en alle andere mooie prestaties en clubrecordverbeteringen van onze atleten.

Een dankwoord is dan ook op zijn plaats voor de jubileumsponsors Lotto, Mondelez en Kempens Karakter naast onze trouwe jarenlange sponsors, en zeker en vast ook het gemeentebestuur en de sportraad die onze extra inspanningen ook financieel ondersteunden en steunen.

Maar vooral ook dank aan al die vrijwilligers, trainers, atleten, scheidsrechters .... die dit zware jubileumjaar, waar heel wat van hen werd gevraagd, op een schitterende manier tot een goed einde brachten.

Speciaal vermeld ik hier onze leden van het 'comité 50 J ACHL' : Eddy Van de Gender, Herman Van den Schoor, Johan Wils, Rudi Smets en de voorzitter  Kris Wuyts, die het feestjaar en de extra-activiteiten erin coördineerden en animeerden.

Noteer dat we nog een staartje breien aan het jubileumjaar naast onze jaarlijkse en reeds 44e cross op 15/1/2017, ook nog het Provinciaal Kampioenschap cross organiseren op 6/2/2017,' besluit voorzitter Tony Willaert, die samen met z'n dynamisch team al een vooruitblik op 75 jaar ACH wil gooien.

Burgemeester Jan Peeters en schepen voor mobiliteit Jan Michielsen namen in de Lakenhal de honneurs waar.  Sportschepen Wies Verheyden (s.pa) was niet te bespeuren en hij werd ook niet verontschuldigd.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto