U bent hier

Atletiekclub Westerlo (onderafdeling van ACHL) is al jaren gekend voor de atletiekwerking

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Westerlo
31.03.2022 - 13.46u
Door: Herman Gezelle

Uit Westelse jeugdopleiding kwamen recent enkele toptalenten : Kobe Vleminckx op sprint & Thomas Vanoppen in het afstandslopen. Beiden namen al deel aan internationale kampioenschappen & stomen zich nu klaar voor een stap hogerop.

'Tijdens corona nam de populariteit van lopen alleen maar toe. Binnen de atletiekclub ontstond dan ook het idee om een Start 2 Run te organiseren.

Ondertussen zijn we gestart met de Start 2 run die kan rekenen op meer dan 40 deelnemers. De deelnemers kunnen bij AC Westerlo rekenen op een deskundige begeleiding: het start 2 run team van de atletiekclub heeft kilometers loopervaring & bovendien krijgen de deelnemers nog wat extra's mee: voedingsadvies, kortingsbonnen in loopspeciaalzaak RS Lab. Voor de finale 5km werkten we een parcours uit langs enkele pareltjes in onze gemeente.

Met deze succesvolle start 2 Run geven we aan dat onze atletiekclub niet alleen een sportieve ontmoetingsplaats is topatleten ook de recreanten vinden de weg naar onze club.

Naast de start 2 run beschikte onze club al over een recreantengroep die elke dins- & donderdag om 18h30 aan de atletiekpiste van sporta verzamelt. Nu er stilaan weer meer wedstrijden opduiken plannen onze recreanten groepsdeelname aan enkele stratenlopen.

Joggers uit de regio Westerlo die graag in groep lopen zijn hiervoor steeds welkom.

Ook onze wedstrijdatleten staan niet stil. Afgelopen winter gooide onze nieuwste aanwinst Pieter-Jan Hannes hoge ogen op de crosscup & het EK veldlopen. Thomas Vanoppen vertoeft dan weer in Amerika voor zijn studies waar hij al enkele clubrecords verpulverde. Thomas liep zo heel recent een 5000m in 13.53.16. (snelste tijd in België momenteel).

En afgelopen zondag pakte onze club uit met een Jumbo-Visma podium op de trail l'abbaye de Floreffe. Jo Vervecken won de trail voor trainingsmakker Jelle Van Leuffelen. Maarten Verbiest liep na enkele jaren zonder competitie terug op in het deelnemersveld & pakte meteen de overwinning bij de Masters.

Voor de jeugdatleten organiseert AC Westerlo dan weer een jeugdmeeting op zondag 24 april op de piste van sporta.

Agenda AC Westerlo:

-24 april jeugdmeeting

-26 mei abdijentocht (Tongerlo-Averbode)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto