Agenten van de lokale politie hebben woensdagavond ter hoogte van de afrit van de E313 Geel-West een wagen doen stoppen. De auto met aan het stuur Phil Van den Bossche een journalist van ATV had zich al in Antwerpen doen opmerken door zijn roekeloos rijgedrag.

De journalist werd volgens hem hardhandig uit zijn wagen gehaald maar volgens de politie werden de standaardprocedures die op dit moment gelden, gevolgd.

De man mag zich alvast aan een resem boetes voor dat roekeloos rijgedrag verwachten.

En dan zag hij na afloop van Westerlo-Antwerp de ploeg van 't stad nog met de strafschoppen verliezen ook...

Commissaris Dirk Van Peer politie Neteland : 'We kregen melding dat de helikopter van de federale politie een voertuig had opgemerkt dat tegen zeer hoge snelheid over de E313 raasde vanuit Antwerpen in de richting van Hasselt.  De bestuurder reed bovendien roekeloos. Hij haalde onder meer voertuigen in via de pechstrook.

Diverse ploegen van federale en lokale politie hebben de achtervolging ingezet en aan de afrit Geel-West kon het voertuig aan de kant gezet worden. Overeenkomstig de procedures is het voertuig dan onder schot gehouden en werd er even gewacht tot er volk genoeg was om de chauffeur uit de wagen te halen.

Dit gebeurde met de nodige kordaatheid omdat je er op dat ogenblik van moet uitgaan dat de chauffeur misschien wel meer te verbergen heeft dan een snelheidsovertreding.

Met terreurdreiging heeft dat niets te maken.

Toen bleek waar het precies om ging werd de actie stap voor stap versoepeld. Onze mensen hebben volledig volgens de procedures gehandeld', onderstreept commissaris Dirk Van Peer.