U bent hier

Aurubis Belgium gaat autovrij – tijdens Car Free Day op donderdag 19 september

Olen
18.09.2019 - 19.45u
Door: Mark Jaspers

Multimetalenproducent Aurubis Belgium (Olen) heeft een bijzondere uitdaging voor zijn 600 medewerkers: laat op donderdag 19 september, tijdens Car Free Day, de auto thuis voor de trip van en naar het werk.

Wie te voet, met de fiets, step, trein of bus naar het werk komt, krijgt een fairtrade lekkernij bij aankomst.

Aurubis Belgium springt mee op de kar tijdens de Week van de Mobiliteit en houdt op donderdag 19 september een Car Free Day, ofwel autoloze dag, op het bedrijf. De idee erachter is om zo veel mogelijk collega's te doen stilstaan bij hun dagelijkse verplaatsingen.

"Het merendeel van onze medewerkers moet 'maar' enkele kilometers afleggen naar het werk. Toch lijkt de auto vaak het gemakkelijkste of het snelste, net die gedachte willen we vandaag doorbreken.", vertelt Dany Loret, CEO Aurubis Belgium.

Wie kiest voor duurzaam vervoer, wordt morgen door de directie getrakteerd op een gezonde lekkernij. Als grootste koperrecycler ter wereld en multimetalenproducent gaat Aurubis iedere dag opnieuw voor duurzaam. Het bedrijf verwerkt onder andere schroot en metaalconcentraten tot metalen van de hoogste zuiverheid.

"Hier in Olen recycleren we oud koper tot koper met een zuiverheid van maar liefst 99,995%. Dat koper en die metalen vormen de basis voor de megatrends van morgen. Denk bijvoorbeeld maar aan onderdelen voor windmolens. Zonder koper geen windmolens.", aldus CEO Dany Loret.

1 op 3 medewerkers kiest al dagelijks voor de fiets

Ruim 1 op 3 Aurubis medewerkers komt nu al dagelijks met de fiets naar het werk in Olen. "Sinds vorig jaar kunnen onze mensen een fiets leasen. Dat in combinatie met een mooie fietsvergoeding zorgt ervoor dat meer en meer werknemers resoluut voor de fiets kiezen om zich naar het werk te verplaatsen.", klinkt het bij CEO Dany Loret. "De cijfers tonen dat ons personeel te vinden is om alternatieven voor koning auto te kiezen, een trend waar wij als werkgever trots op zijn."

Met zijn deelname aan Car Free Day wil Aurubis Belgium duurzaam woon-werkverkeer blijvend stimuleren. Aurubis Belgium stelt zo'n 600 medewerkers te werk en maakt deel uit van de Aurubis Groep, de grootste koperrecycler ter wereld.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto