Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aurubis Olen : 'Inge Hofkens treedt toe tot raad van bestuur Aurubis en versterkt de focus op recycling activiteiten'

Inge Hofkens Aurubis

De raad van toezicht van Aurubis AG heeft gisteren tijdens zijn vergadering een bijkomend bestuurslid benoemd in de raad van bestuur van het multimetalenbedrijf: Inge Hofkens (51) zal vanaf 1 januari 2023 als Chief Operating Officer (COO) Multimetal Recycling verantwoordelijk zijn voor de productiesites van het segment.

Dat omvat de recyclagesites in Lünen (Duitsland), Olen en Beerse (België), Berango (Spanje) en de nieuwe vestiging Aurubis Richmond in Augusta, Georgia (VS).

Inge Hofkens is momenteel Managing Director van Aurubis in Olen.

Met een diploma Economie begon ze haar loopbaan bij Metallo-Chimique International in verschillende aankoop- en verkoopfuncties voor ze Chief Sales Officer (CSO) en later ook directielid van de voormalige Metallo Group werd.

Prof. Dr. Fritz Vahrenholt, voorzitter van de raad van toezicht van Aurubis AG, over de aanstelling van Inge Hofkens: "Met haar bijna 30 jaar ervaring op vlak van multimetaal-recycling en in verantwoordelijke managementfuncties brengt Inge Hofkens uitstekende expertise mee om de groeiende recyclingactiviteiten in het geïntegreerde, internationale smelternetwerk van Aurubis verder te ontwikkelen. Namens de voltallige raad van toezicht wens ik mevrouw Hofkens veel succes in haar nieuwe rol in de raad van bestuur van Aurubis."

Inge Hofkens zegt: "Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg en kijk uit naar de samenwerking met mijn medebestuursleden en medewerkers. Aurubis is nu al een toonaangevend recyclebedrijf in Europa met een recyclingaandeel van meer dan 45% in de productie van koperen kathodes. Samen met het hele team wil ik mijn bijdrage leveren om de belangrijke recyclingactiviteiten verder te versterken en onze groeidoelstellingen op dat gebied te verwezenlijken."

Roland Harings, voorzitter van de raad van bestuur van Aurubis AG, benadrukt: "Recyclage is een hoeksteen van onze strategie en een belangrijke motor voor duurzame, winstgevende groei bij Aurubis. Ik ben blij dat wij met Inge Hofkens een ervaren en bekwame collega in de raad van bestuur hebben, die met al haar energie verantwoordelijk zal zijn voor deze belangrijke groeimotor voor het bedrijf en die onze recyclingactiviteiten verder zal uitbreiden met haar nabijheid tot de markt en onze leveranciers." 2/2

Om de nieuwe Managing Director van Aurubis Olen aan te duiden, zullen binnenkort gesprekken gestart worden. Bedoeling is om de functie tegen het einde van het jaar in te vullen.

Daarnaast heeft de raad van toezicht het mandaat van COO Dr. Heiko Arnold (56) met vijf jaar verlengd, tot 15 augustus 2028. "Gezien de succesvolle ontwikkeling van Aurubis AG en de daarmee samenhangende productieresultaten ben ik verheugd dat de raad van toezicht het contract van Dr. Heiko Arnold nu met vijf jaar heeft verlengd", aldus Prof. Dr. Fritz Vahrenholt.

"De toekomstige verdeling van de COO posities tussen de twee segmenten is een zinvolle en strategisch belangrijke beslissing om de multimetaalproductie op zowel primair als secundair gebied te versterken en verder uit te breiden."

Vanaf volgend jaar zal Dr. Heiko Arnold zich als COO Custom Smelting & Products richten op de primaire- en productactiviteiten. In die functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de sites in Hamburg en Stolberg (Duitsland), Buffalo (VS), Pirdop (Bulgarije) en Pori (Finland).

Aurubis - Metals for Progress Aurubis AG is wereldwijd een van de grootste aanbieders van non-ferrometalen en de grootste koperrecycler ter wereld. Het bedrijf verwerkt complexe metaalconcentraten, schroot en metaalhoudende recyclingmaterialen tot metalen van de hoogste kwaliteit.

Aurubis produceert jaarlijks meer dan 1 miljoen ton koperkathodes en maakt daarvan diverse koperproducten of koperlegeringen zoals continu gegoten walsdraad en vormen, profielen of vlakgewalste producten.

Daarnaast produceert Aurubis nog vele andere metalen zoals edele metalen, selenium, lood, nikkel, tin of zink. Andere producten zoals zwavelzuur of ijzersilicaat vervolledigen de portefeuille. Duurzaamheid is een elementair bestanddeel van de strategie van Aurubis. In lijn met mission statement “Aurubis creëert op verantwoorde wijze waarde uit grondstoffen”, integreert het bedrijf duurzaam (economisch) handelen in de bedrijfscultuur.

Dit omvat het zorgvuldige gebruik van natuurlijke hulpbronnen, verantwoord sociaal en ecologisch handelen in de bedrijfsvoering en groei op een verstandige en gezonde manier. Aurubis heeft ongeveer 6.900 werknemers, productievestigingen in Europa en de VS, en een uitgebreid wereldwijd distributiesysteem.

De aandelen van Aurubis behoren tot het Prime Standard-segment van de Deutsche Börse en zijn genoteerd aan de MDAX en de Global Challenges Index (GCX).'

Heiko Arnold Aurubis

Heiko Arnold Aurubis

Watertorenstraat 35, Olen, België

Inge Hofkens Aurubis

Deel dit artikel