U bent hier

Aurubis : 'Overname van Metallo Group volledig afgerond'

Internationaal | Kempen regio | Olen | Vlaanderen
02.06.2020 - 08.12u
Door: Mark Jaspers

Aurubis AG (Hamburg) (Olen) heeft recyclingbedrijf Metallo (Beerse) overgenomen. De transactie werd formeel afgesloten op 29 mei ("Closing"). Vanaf 1 juni wordt Metallo volledig geconsolideerd in de Aurubis Groep.

Metallo Group Holding was vroeger voor het grootste deel in handen van de investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners.

Aurubis Groep, de belangrijkste wereldwijde leverancier en recycler van koper en andere non-ferrometalen, neemt met Metallo naast Olen een tweede bedrijf over in België (Beerse met zo'n 450 werknemers) en een eerste bedrijf in Spanje (Berango in de provincie Biskaya met zo'n 90 werknemers).

Na een gedetailleerd onderzoek heeft de mededingingscommissie van de EU op 4 mei 2020 onvoorwaardelijke goedkeuring verleend voor deze aankoop.

De naam "Metallo" is bekend in de recyclingmarkt en blijft dus behouden.

Roland Harings, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Aurubis AG, geeft vandaag een woordje uitleg over de afronding van de transactie in een video aan alle medewerkers: "Iets meer dan een jaar na de aankondiging van de overname kunnen we nu alle collega's van Metallo verwelkomen in de wereldwijde Aurubis-familie.

We zullen de productiesites van Metallo de komende maanden zodanig integreren dat er een geoptimaliseerd productienetwerk ontstaat tussen onze fabrieken in Hamburg, Pirdop, Lünen, Olen en nu ook Beerse en Berango.

Op die manier zal meer dan 1 miljoen ton aan recyclingcapaciteit voor secundaire materialen ontstaan."

Harings benadrukt: "Deze overname betekent een belangrijke stap in de verwezenlijking van onze multimetaalstrategie. Ons vooropgesteld doel is om één van de meest efficiënte en duurzame smelternetwerken ter wereld te worden."

Dirk Vandenberghe, CEO en zaakvoerder van Metallo: "Ik ben er zeker van dat ik namens alle medewerkers van Metallo spreek als ik zeg dat we er erg naar uitkijken om deel te worden van Aurubis en onze gecombineerde ervaring van meer dan 250 jaar te bundelen.

Metallo is gespecialiseerd in de verwerking van recycling materialen met een laag metaalgehalte, waarbij de focus ligt op tin, lood, nikkel, zink en koper.

Onze aanpak is er een van 'Zero Waste', dus geen afval, en dat met steeds complexere grondstoffen uit de recyclageketen.

Als onderdeel van Aurubis willen we al deze materialen blijven verwerken tot waardevolle producten en zo als een gemeenschappelijke onderneming een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheid."

"De fusie van Metallo en Aurubis betekent niet alleen een stap vooruit voor de beide ondernemingen, maar is ook groot nieuws voor de recyclingindustrie en Europa", vertelt Voorzitter van de Raad van Bestuur van Metallo Group Patrick Verschelde over de afronding van de transactie.

"De expertise en de technologieën van Metallo zullen de nu uitgebreide Aurubis Groep in staat stellen om nog complexere materialen te verwerken om basismetalen waar in Europa veel vraag naar is terug te brengen in de waardeketen."

De koopprijs van de transactie bedraagt 380 miljoen euro en wordt gefinancierd door vreemd vermogen. Gezien de stabiele schuld- en liquiditeitssituatie van Aurubis is een kapitaalverhoging niet nodig.  Foto : Metallo Beerse / N.

imageMeer nieuws

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.45u

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie
Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.21u

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona
Kempen regio | Laakdal regio 09.07.2020 - 10.32u

One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group

 One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group
Herentals | Internationaal | Kempen regio 09.07.2020 - 09.28u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen

 De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen
Vlaanderen 08.07.2020 - 17.29u

Voorzichtig herstel van Antwerpse arbeidsmarkt

Kempen regio | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 17.28u

Wolf Billy is weg? En komt bijna zeker niet meer terug?

Wolf Billy is weg?  En komt bijna zeker niet meer terug?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 15.36u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto