U bent hier

Aurubis : rolbrug stort neer in afdeling tankhouse, geen gewonden - UPDATE

Olen
19.11.2019 - 23.09u
Door: Herman Gezelle

Bij multimetalenproducent  Aurubis in Olen is dinsdagnamiddag rond 15.55u een rolbrug met hijskraan naar beneden gestort.  Het evacuatieplan trad meteen in werking en niemand raakte gewond.

Het incident deed zich voor in de tankhouse afdeling, een afdeling waar het koper wordt gezuiverd. De rolbrug wordt gebruikt om koperen platen in de grote hal te verplaatsen. 

'Onze ingenieurs zijn momenteel stabiliteitsonderzoeken aan het uitvoeren', zegt woordvoerster Valerie Peeraer van het Duitse Aurubis. 'In de elektrolyse wordt niet gewerkt, in de andere afdelingen wel.'

De oorzaak van het incident is nog onduidelijk. (bw-Aurubis) Foto's : Aurubis in Olen / archief Nnieuws.

Update 20/11 om 13.50u :

'Aurubis Belgium onderzoekt incident met rolbrug - 70 medewerkers technisch werkloos '

'Multimetalenproducent Aurubis Belgium (Olen) onderzoekt het incident dat dinsdagnamiddag 19 november plaatsvond in de tankhouse afdeling', zegt Valerie Peeraer, communicatie Aurubis.

'Een rolbrug is daarbij naar beneden gekomen.  Alle collega's zijn uit voorzorg meteen uit de productieafdeling geëvacueerd en in veiligheid gebracht. Niemand raakte gewond.

Om nog onduidelijke redenen is een rolbrug dinsdagnamiddag naar beneden gekomen. De rolbrug wordt gebruikt voor het inrijden van de koperen anodes en het oogsten van hoogzuivere koperen kathodes. Uit voorzorg werd het gebouw onmiddellijk ontruimd en alle betrokken collega's werden meteen in veiligheid gebracht.

De betrokken installaties werden vanop afstand veilig gesteld.

Momenteel blijft de betrokken afdeling gesloten om de nodige onderzoeken te kunnen uitvoeren.  Alle andere afdelingen op het Olense bedrijf zijn operationeel. 70 medewerkers blijven technisch werkloos.'

"Het technische luik van dit incident wordt momenteel onderzocht door een team van interne technici en externe experts.

Het gebouw is veilig verklaard door een stabiliteitsingenieur", aldus Steven Otten, Executive Director Operations bij Aurubis Belgium.

Alles wordt in het werk gesteld om de productieafdeling zo snel mogelijk veilig en operationeel te krijgen. 

Zo'n 70 arbeiders kregen vanmiddag een briefing over de situatie.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto