Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aurubis : 'State-of-the-art installatie om waardevolle metalen te recuperen uit bleed : 30 extra jobs in Olen'

Aurubis Olen

Metaalverwerkend bedrijf Aurubis kondigde zopas de bouw van een State-of-the-art installatie aan om waardevolle metalen te recuperen uit bleed.  Op de site in Olen investeert Aurubis ongeveer €70 miljoen in de bouw van een innovatieve en energie- efficiënte bleedverwerkingsinstallatie.

In de recyclagefaciliteit kan je via een proces metalen zoals nikkel en koper terugwinnen. Ze gaan hiervoor ook op zoek naar 30 nieuwe medewerkers. De investering van €70 miljoen moet er ook voor zorgen dat Aurubis nog meer inzet op duurzame energie, de e-mobiliteit. Verder wil het bedrijf ook nog meer vrachtwagens uit het verkeer halen.

Waardevolle metalen als nikkel en koper kan men in de faciliteit terugwinnen uit de elektrolytstromen die ontstaan tijdens de metaalproductie bij Aurubis Olen en Aurubis Beerse. De nieuwe recyclagefaciliteit zorgt voor ruim 30 extra jobs in Olen.

Momenteel stelt Aurubis Olen al 670 Kempenaren tewerk.

De state-of-the-art installatie maakt productie sneller, efficiënter en duurzamer, aangezien ze het verlies van waardevolle metalen minimaliseert en het verantwoord gebruik van grondstoffen verhoogt. De integratie van BOB in de Aurubis productieprocessen is opnieuw een belangrijk voorbeeld van hoe Aurubis aan zienlijk bijdraagt aan de Europese circulaire economie.

De faciliteit versterkt de positie van de groep als ‘s werelds meest efficiënte en duurzame multimetaalproducent.'

Op de foto : Els Lievens (HR Director Aurubis Olen), Seppe Bouquillon (Burgemeester Olen) en Dirk Vandenberghe (Managing Director Aurubis Olen en Aurubis Beerse). Ze gaven vanmorgen het symbolische startschot voor de bouw van Aurubis' ultramoderne en energiezuinige BOB (Bleedverwerking Olen Beerse) - foto VP/N.

URL
Aurubis Olen

Deel dit artikel